Kinderopvang (0-4)

Samen met ouders en verzorgers spelen pedagogisch medewerkers een belangrijke rol in de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen die veel voorgelezen worden, leren nieuwe woorden. Ze horen hoe zinnen opgebouwd zijn, oefenen in begrijpend luisteren en maken kennis met de wereld. Onze programma’s en activiteiten rondom (voor)lezen zijn speciaal ontwikkeld voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers.


Leesoffensief Utrecht

Het gaat niet goed met lezen in Nederland. De motivatie om te lezen en daarmee de leesvaardigheid neemt volgens landelijke en internationale onderzoeken steeds verder af. Nederland telt 2,5 miljoen mensen die onvoldoende kunnen lezen om volwaardig deel te nemen aan onze samenleving. Steeds meer gemeenten en provincies kennen een lokaal leesoffensief. Als UNESCO City of Literature kan Utrecht hierin niet achterblijven.

Lees meer


Word gratis lid van de bieb t/m 17 jaar!

Alle kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van Bibliotheek Utrecht. Zo stimuleren we kinderen meer te lezen. want taal is de sleutel tot de (digitale) wereld.

Lees meer

Tarieven

Hier vind je een overzicht van de tarieven van alle activiteiten die je kunt afnemen voor voorschoolse instellingen.

Bekijk de tarieven


Contact

Heb je een vraag?

Neem contact op met Dagmar Heijtze, Specialist voorschoolse educatie en BoekStart, voor BoekStart en de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek Hoograven, Kanaleneiland, Lunetten, Overvecht en Zuilen.

E-mail: d.heijtze@bibliotheekutrecht.nl
Telefoon: 06 - 391 283 81

Neem contact op met Kim van Aalten, Specialist voorschoolse educatie en digitale geletterdheid 0-6 jaar, voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek De Meern, Leidsche Rijn Centrum, Neude, Oog in Al, Tuinwijk, Vleuten, Vleuterweide en Waterwin.

E-mailk.van.aalten@bibliotheekutrecht.nl
Telefoon: 06 - 575 739 14

Specialisten Dagmar Heijtze (boven) en Kim van Aalten