Primair onderwijs

Door boeken te lezen gaat er een wereld voor kinderen open. Tegelijkertijd vormt lezen ook de basis voor digitale geletterdheid. Belangrijk en hard nodig om op school én in de samenleving mee te kunnen komen. Bibliotheek Utrecht zet zich, samen met jou, graag in voor ons gezamenlijke doel: gelijke kansen voor een geletterde en digitaalvaardige Utrechtse jeugd. En dat ene verhaal voor dat ene kind.

De bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek Utrecht en jouw school structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis. Doe mee en werk constructief aan het verbeteren én verdiepen van je taal- en leesonderwijs.

Lees meer

Word gratis lid t/m 17 jaar!

Alle kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van Bibliotheek Utrecht. Zo stimuleren we kinderen meer te lezen. Want taal is de sleutel tot de (digitale) wereld.

Lees meer

Voorwaarden & tarieven

Algemene voorwaarden

Bekijk de Algemene Voorwaarden en spelregels

Tarieven

Hier vind je een overzicht van de tarieven van alle activiteiten die je kunt afnemen voor het primair onderwijs.

Bekijk de tarieven

Bibliotheekbezoek

Kom je binnenkort met je groep naar de bibliotheek en wil je het bezoek voorbereiden. Via de onderstaande link vind je alle informatie.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van inspirerende activiteiten, producten, bijeenkomsten en informatie over taal, lezen en digitale geletterdheid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm ongeveer 4 keer per jaar.

Meld je aan

Contact

Heb je een vraag? Neem contact op met onze mediaspecialisten:

Jessie Hanssen, Specialist primair onderwijs: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek De Meern, Leidsche Rijn Centrum, Oog in Al, Vleuterweide, Vleuten en Waterwin.

Susanne Lolkema, Specialist primair onderwijs en digitale geletterdheid po en vo: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Neude, Overvecht en Zuilen.

Hanna Jonker, Specialist primair onderwijs: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Hoograven, Lunetten, Kanaleneiland en Tuinwijk.

Specialisten Jessie Hanssen (boven), Susanne Lolkema en Hanna Jonker (onder).


Het Mediateam

Media, schermen en informatie; het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook onze kinderen groeien ermee op, de uitdaging is het vinden van de juiste balans. Het Mediateam helpt bij het ontwikkelen van een bewuste en kritische houding rondom media(gebruik) in het basis- en voortgezet onderwijs (regulier en speciaal). Ook bij de kinderopvang, op de Pabo of tijdens een digicafé voor volwassenen kun je ons vinden. Want hoe integreer je zo'n mediabewuste houding op een verantwoorde en passende manier in jouw werkzaamheden? Hoe combineer je taal met digitaal? Met hun aanpak leveren ze maatwerk in een mix van beleidskennis en praktijkervaring, gecombineerd met frisse vrolijkheid, daadkracht en een vleugje humor!

Samen met de Bibliotheek Utrecht werken ze aan een aanpak rondom digitale geletterdheid.

Lees meer

Berber Chaqan Broekstra en Ilse Meursinge van Het Mediateam