Abonnementen

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over abonnementen. Kom je er toch niet uit of staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze klantenservice via 030 - 286 1800 of mail naar: klantenservice@bibliotheekutrecht.nl

Hoe word ik lid van Bibliotheek Utrecht?


Op de lidmaatschapspagina vind je alle informatie over onze abonnementen en kun je direct lid worden. Ook helpen we je natuurlijk graag bij één van onze vestigingen.

Hoe regel ik een automatische incasso voor mijn abonnement?


Als je je online inschrijft kan je kiezen voor automatische incasso. Regel je je abonnement aan de balie in de bibliotheek? Dan kan je doorgeven dat je de kosten via automatische incasso wilt laten afschrijven.

Wat moet ik doen als ik mijn pas kwijt ben?


Ben je bibliotheekpas kwijt of verloren? Meld het ons zo snel mogelijk. Zo voorkom je dat iemand boeken of ander materiaal leent op jouw pas.

Meld het online of aan de balie
Op een bibliotheekpas zit geen beveiliging. Verlies je je pas? Dan kan iedereen er materiaal mee lenen. Daarom is het belangrijk je pas na verlies zo snel mogelijk te blokkeren. Dat kan op 3 manieren:

  1. Log in op Mijn Menu en ga naar "Pasje vermist melden"
  2. Ga naar de balie in de bibliotheek
  3. Mail naar klantenservice@bibliotheekutrecht.nl
Je kunt in de bibliotheek een vervangende pas aan laten maken. Dit kost € 3,50. Neem hiervoor je legitimatiebewijs mee.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?


Wil je je abonnement opzeggen? We vinden het jammer dat je gaat, maar helpen je graag je opzegging te regelen. Vul daarvoor dit opzegformulier in. Is je opzegging verwerkt? Dan ontvang je een bevestiging.

Wat kost een abonnement bij de bibliotheek?


Kinderen t/m 17 jaar kunnen gratis lid worden van de Bieb. Ben jij 18 jaar of ouder? Dan kun je al vanaf ongeveer € 3,- per maand lid worden van de Bieb. Kijk voor al onze abonnementen en tarieven op de lidmaatschapspagina.

Ik kan niet naar de Bibliotheek komen. Bezorgen jullie ook boeken thuis?


Bibliotheek aan Huis is een abonnement van de Bibliotheek Utrecht en werkt met vrijwilligers. Een service voor alle inwoners van de gemeente Utrecht van jong tot oud die vanwege ziekte of (tijdelijke) immobiliteit niet zelf naar de Bibliotheek toe kunnen komen.Elk lid krijgt een vaste vrijwilliger die eens per vier tot zes weken een stapel boeken en materialen thuis komt brengen. Onder het genot van een kop thee kun je samen met jouw vrijwilliger bespreken welk boek een succes was en wat er op je leeslijstje staat.

Lees meer informatie op de pagina Bibliotheek aan Huis. Hier vind je ook het formulier om je aan te melden.

Hoe wijzig ik mijn gegevens?


Wil je persoonlijke gegevens, je bankrekening of je abonnement wijzigen? Dat gaat op verschillende manieren.

Persoonlijke gegevens wijzigen

Ben je verhuisd of heb je een nieuw e-mailadres? Via Mijn Menu kun je je gegevens snel en eenvoudig wijzigen. Log daarvoor in met je pasnummer en je wachtwoord . Heb je nog geen wachtwoord? Dan kun je een wachtwoord aanvragen. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het lid worden.

Bankrekening wijzigen

Wil je je bankrekening wijzigen? Dat kan alleen via de balie in een van de vestigingen van de bibliotheek of via de overstapservice van je bank.

Abonnement wijzigen

Wil je je abonnement wijzigen? Bijvoorbeeld van een Klein- naar een Standaard abonnement? Mail dan naar klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of kom langs bij één van onze vestigingen.

Opzeggen

Wil je je abonnement opzeggen? Dat kan via ons opzegformulier.

Krijg ik met mijn U-pas korting op een abonnement?


Ja, met een U-pas kun je een abonnement kopen met korting. Kijk op onze lidmaatschapspagina naar de actuele tarieven en voorwaarden.

Wat is de Wise-app en wat is Mijn Menu?


Je hoeft niet naar de bibliotheek te komen om boeken te reserveren of verlengen of je persoonlijke gegevens te wijzigen. Dat kun je allemaal regelen met de Wise app of Mijn Menu op een moment dat het jou uitkomt. Thuis of onderweg. Op je smartphone of tablet of op je computer.

Met de Wise-app kun je hetzelfde als met Mijn Menu. Het verschil is dat je de Wise-app installeert op je smartphone of tablet. Voor zowel Mijn Menu als de Wise app log je in met je met een zelfgekozen gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.  Heb je nog geen wachtwoord? Dan kun je een wachtwoord aanvragen. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het lid worden. Via Mijn Menu en de Wise app regel je alles met betrekking tot het lenen van materiaal en je abonnement:

  • Reserveren
  • Verlengen
  • Boetes betalen
  • Persoonlijke gegevens wijzigen