Inclusiviteit in media, hoe dan?

21 - 25 mei

Inclusiviteit in media, hoe dan? | 21 - 25 mei

De invloed van media op het dagelijks leven en onze samenleving is groot. Media hebben invloed op onze kijk op de wereld. Bij een inclusieve samenleving horen inclusieve media, maar hoe doe je dat? Speel mee, denk mee en praat mee. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

 

"Is het Yeqing?"

‘Ach, alle Aziaten lijken ook zo op elkaar’ is een racistische uitspraak die maker Rui Jun Luong te vaak hoort. In Guess Who? Asian Edition zijn alle figuren van het spel Wie is het? vervangen door portretten van mensen met een Aziatische afkomst. Speel het samen in Bibliotheek Neude.

Di 21 mei 10.00 uur - do 23 mei 16.00 uur

Lees meer

Media and Stereotypes - in English

Journalist Mohammad Kafina en BIPOC Community (Black, Indigenous, People of Colour) gaan met bezoekers in gesprek over de impact van media op stereotypering, in een ‘safe space’. 

Za 25 mei, 14.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Neude, Podium

Lees meer

Workshop door Alien Mag (afgelast!)

Ontdek de kracht van diversiteit en women empowerment in de media! Alien Mag is een online platform over girlpower en zelfacceptatie. Verken hoe Alien Mag zich inzet voor inclusiviteit en representatie in de media, en hoe jij kunt bijdragen.

Vr 24 mei, 18.00 - 19.00 uur
Bibliotheek Neude, Podium 


Lees meer

Nog meer Digitaal Meedoen

DataWalk

Wandel mee tijdens de DataWalk en ontdek meer over data en AI in het dagelijks leven, in samenwerking met Ducth AI Ethics Community (DAIEC).

Do 16 mei en do 13 juni
Verzamelpunt: Bibliotheek Neude - Podium

lees meer & reserveer

Boekentips