Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival 2024


Dompel je onder in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival in Utrecht, Amsterdam en online! Tijdens het festival wordt het nieuwste, creatiefste en gedurfdste werk van top animators uit de hele wereld vertoond. Kaboom Animation Festival 2024 zegt: Welkom Thuis. Wat betekent thuis? Wat als het niet langer een plaats is, maar een object, een persoon, een herinnering, een smaak, een taal, een geur of een beeld?

vrijdag 5 t/m zondag 7 april, Bibliotheek Neude

Foto © Kaboom Animation festival /Jaime Korbee

Opening Utrecht: A wall is a screen

Het absolute beginpunt van Kaboom 2024! Ga mee op een visueel creatieve stadswandeling door Utrecht. Na de kantooruren verandert een stad vaak in een soort van woestenij. Het unieke project A Wall is a Screen grijpt die nachtelijke tussentijd aan om mensen de stad in al haar wonderlijke schoonheid te laten (her)ontdekken en om de kracht van het bewegend beeld te bewijzen, ook buiten de muren van de cinema's. Verken Utrecht door een projectieteam te volgen van muur tot muur, en dus van film tot film. Elke film communiceert met zijn omgeving en vice versa. Als een muur een scherm kan zijn, dan kan een stad een filmtheater zijn.

Startpunt Neude (plein), 20.45 - 22.15 uur
Gratis, aanmelden niet nodig

Programma in de Bieb

VR Expo Grote hal

Wat is werkelijkheid? Is wat we zien echt? Leven we in de Matrix? Hebben we tegen het jaar 3000 allemaal een tweede leven in een virtuele wereld? Eerlijk gezegd weten we het allemaal nog niet. Maar wat we wel weten is dat Kaboom de beste geanimeerde Virtual Reality werken heeft geselecteerd. Ontdek een wereld buiten onze realiteit! Dit jaar met het thema thuis.

Voor een aantal VR-projecten is een ticket nodig. Als lid van Bibliotheek Utrecht krijg je € 2,50 korting met de code UBxKABOOM24.

Vr 5 t/m zo 7 april
Bibliotheek Neude, Grote hal

Lees meer & reserveer

Sencinema: A Multisensory Experience Film Experience

Hoe zou je favoriete filmscène ruiken? Of zelfs voelen? Ontdek de verborgen dimensies van film en beleef ze op een compleet nieuwe manier. Sencity Festival, 't Hoogt in Bieb Neude en Kaboom nemen je mee op een grensverleggende reis langs 3 korte films.

Za 6 april, 14.00 - 14.30, 15.00 - 15.30 en 16.00 - 16.30 uur
Bibliotheek Neude, Filmzaal

Reserveer je ticket

Peuterbios (3+)

Film kijken is een van de leukste dingen die er bestaan. Film prikkelt je fantasie. Film is méér dan afleiding. En daarom organiseert Hoogt on Tour 'Peuterbios', een initiatief waarbij een aantal kortfilms voor de allerkleinste kinderen wordt vertoond. Bovendien gaat een enthousiaste filmdocent er samen met de kinderen mee aan de slag. Hier worden filmfans geboren! Dit programma is volledig in het Nederlands. 

Als lid van Bibliotheek Utrecht krijg je € 1 korting met de code UBxKABOOM24.

Zo 7 april, 10.15 - 11.00 uur en 11.15 - 12.00 uur
Bibliotheek Neude, Filmzaal

Reserveer je ticket