Online vs. offline

18 – 22 april

Online vs. offline | 18 – 22 april

Heb jij ook weleens je Instagram gedeactiveerd of je notifications uitgezet? De digitale wereld is niet meer weg te denken uit onze levens, van Instagram tot online nieuws, we hebben er allemaal mee te maken. Maar hoe gaan we ermee om? En hoe zorgen we ervoor dat we een goede balans hebben tussen onze online en offline wereld? Doe mee in Bibliotheek Neude en ga mee op zoek naar de 'perfecte' balans!

DataWalks

Kijk jij wel eens om je heen en vraag je je af wat voor rol data speelt in de stad? Wat voor technologie kom je eigenlijk allemaal op straat tegen? Hoe draagt dataverzameling bij aan de beleving van de stad? Je komt erachter tijdens de wandeling! De DataWalk is een groepswandeling waarbij je specifiek let op de technologie die gebruikt wordt op straat en je jezelf bewust(er) maakt van welke rol data daarbij speelt.

In samenwerking met Dutch AI Ethics Community (DAIEC).

Do 18 april, 18.30 - 20.30 uur

Bibliotheek Neude, Collegezaal (startpunt)

Lees meer & reserveer

Conversations and books

Tijdens dit Engelstalig evenement gaat The Book Club samen met bezoekers in gesprek over de impact van de digitale wereld op onze persoonlijke levens en hoe we onze online-offline werelden kunnen balanceren. Aan de hand van geselecteerde boeken, die je niet vooraf gelezen hoeft te hebben.

Za 20 april, 16.00 - 18.00 uur
 

Bibliotheek Neude - Grote hal

Reserveer je gratis ticket

DigiTalks door Dr. Helen Vossen

Lunchlezing over de digitale wereld & mentale gezondheid waarbij wordt ingegaan op wat sociale media nou zo aantrekkelijk maken, vooral voor jongeren, en wat onderzoek laat zien over de effecten van sociale media. Dr. Helen Vossen is onderzoeker aan de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Utrecht. Ze doet al meer dan 13 jaar onderzoek naar de invloed van media op jeugd.

Ma 22 april, 12.00 - 12.30 uur

Bibliotheek Neude - Podium

Reserveer je gratis ticket