Boekstart

Op zaterdag 1 juni is het landelijke BoekStartdag. Een speciale dag voor de allerjongste bieb-bezoekers. Kom luisteren naar verhalen en muziek, kom dansen en zingen. De sap staat klaar!     

Wist je dat?
Alle baby’s in Utrecht gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Bij het abonnement krijg je ook nog eens het knaloranje BoekStartkoffertje cadeau. In het koffertje zitten twee boekjes en fijne voorleestips.  

Programma BoekStartdag

Dag Zon, Dag Maan! (0-3)

‘Dag Zon, Dag Maan!’ is een theatraal concert over het ritme van dag en nacht. In het decor wisselen zon en maan elkaar af. De prachtige klanken van de harp en de zang betoveren de oren en prikkelen de verbeelding. Luisteren naar klassieke muziek is rustgevend. Het stimuleert de ontwikkeling van klank en taal. Dein, wieg en wiebel samen mee op bekende klassieke melodieën die Petite Klassiek speelt. Na afloop is er alle tijd om voor te lezen, er liggen babyboekjes klaar die aansluiten op de voorstelling. 

Bibliotheek Neude, Theater

Reserveer je ticket - 09.30 uur

Reserveer je ticket van 11.00 uur

Ebbie in de wasbak: samen digitaal voorlezen (2+)

Schermen en digitale media. We kunnen niet meer zonder. Maar, hoe zet je digitale media op een betekenisvolle manier in bij jonge kinderen? Kom samen luisteren en kijken naar het (digitale) prentenboek ‘Ebbie in de wasbak’ en speel met de kinderen het spel mee. Een verhaal over knuffel Ebbie die zo vies is dat hij gewassen moet worden. Er is een probleem: hij wil niet in bad.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, trap (gratis)

Reserveer je ticket - 10.30 uur

Reserveer je ticket - 11.30 uur

Voorlezen aan je baby (0-18 maanden)

Samen met andere ouders/verzorgers tegelijkertijd hetzelfde boek voorlezen aan je baby? Ja, dat kan! Kom samen voorlezen en krijg vooraf, tijdens én na het voorlezen allerlei handige voorleestips!

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.  

Bibliotheek Neude
10.30 uur en 11.30 uur

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
10.30 uur en 11.30 uur

Muzikale verhaaltjes (0-2)

‘Klap eens in je handjes, blij, blij, blij.’ Zing je graag met en voor je kind? Kom dan luisteren ‘Waar ben je olifant’ en 'Kiekeboe huis' en zing gezellig mee.

Baby’s houden van boeken. Samen lezen en zingen schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. We lezen samen met Helga een boekje en maken daarnaast muziek. Het is leerzaam, leuk én versterkt de band met je kind.

  • Bibliotheek Hoograven - reserveer: 10.30 uur en 11.30 uur (met Ada Pérez)
  • Bibliotheek Zuilen - reserveer: 10.30 uur en 11.30 uur (met Helga Huisjes)

Een verrassend gebaar! (0-2)

Tijdens 'Een verrassend gebaar!' staan de leukste prentenboeken centraal. Wapperkids houdt ervan om de boeken tot leven brengen met een gebaar. Luister en gebaar mee. Je vinger wordt een rupsje en mama en papa worden opeens een mol. Maak samen lol en laat je verrassen door de verhalen en gebaren. We gaan ook samen zingen met gebaren. Over een kleine uil en over …. Verrassing! Kom dus vooral lekker luisteren, kijken en meedoen. 

Muziek op schoot met Esther (0-2)

Kom je ook mee zingen, dansen en luisteren? Esther Pantekoek neemt haar tas vol instrumenten mee voor de allerjongste bezoekers. In die tas zit natuurlijk ook haar ukelele! Het wordt een middag vol bekende en nieuwe liedjes. Meedoen mag, maar je kunt ook heerlijk luisteren en ervaren. Esther is Muziek op Schoot-docent in Utrecht en al jaren ervaren in het geven van muziekles aan baby’s, peuters en aan hun ouders/verzorgers.

Webinar: Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!

Welke boekjes zijn geschikt om voor te lezen? Hoe maak je van voorlezen fijne momenten? Hoe praat je samen bij een boekje en wat kun je allemaal met een boekje doen? Jolien Hesselberth, jonge kind professional, vertelt hoe je op een leuke en speelse manier kan voorlezen aan de allerjongsten. Het wordt een webinar vol boekentips. Voor ouders, grootouders, verzorgers, oppassers en iedereen die met jonge kinderen wil voorlezen.

donderdag 30 mei om 20.00 uur

Meld je gratis aan

Boekentips voor baby's