Kinderjury

Lees mee en kies het beste kinderboek!

Kinderjury

Tijdens de Kinderjury zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas. De leesweken zijn gestart! Lees zoveel mogelijk boeken uit 2023, en stem in april op jouw favoriete boek!

Leesweken

Help jouw favoriete boek te winnen!

De Kinderjury, het beste boek (uitgekomen in 2023) gekozen door kinderen, begint met de leesweken. Tijdens deze leesweken (van 7 februari t/m 9 april) lees je zoveel mogelijk boeken uit 2023.

 

Stemmen op jouw favo boek

Na de leesweken heb je vanaf 10 april een week de tijd om te stemmen op jouw favoriete boek. Breng je stem uit in de bieb bij jou in de buurt of via de Kinderjury website.

Kids tippen boeken!

In alle bibliotheken is er een speciale Kinderjury display met boeken uit 2023 en stemformulieren. Leen een boek en krijg een persoonlijke boekenlegger. Wil jij dat jouw favoriete boek wint? Schrijf op de toffe blauwe Kinderjury post-it waarom het een supergoed boek is en plak je tip op het Kids-Tippen-Boekenbord om iedereen enthousiast te maken!

Toffe gratis meet ‘n greets met schrijvers

Meet & greet: Marcel van Driel over zijn boeken game helden (7+)

Schrijver Marcel van Driel heeft al meer dan zestig boeken op zijn naam staan! De Game Helden-serie (7+) is heel populair en zijn lezers zeggen: 'Game Helden zijn de beste boeken ooit!'

ma 19 feb - 15.00 tot 16.00 - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
 

Reserveer je gratis ticket

Meet & greet: Kevin Hassing over zijn boeken Mus en Kapitein Kwaadbaard (10+)

Kevin Hassing is bekend van de serie Mus en kapitein Kwaadbaard.  Met dl. 2 De Koers naar de Kraken won Kevin de Kinderjury 2022 in de categorie 10-12 jaar. Gaat deel 4, Mus & kapitein Kwaadbaard en De wraak van de furie dit jaar opnieuw winnen?

Do 22 feb - 15.00 tot 16.00 - Bibliotheek Neude

Reserveer je gratis ticket

Winnende boeken 2023

Winnaar in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Sander Meij De Tijdmachine

Rutger, Thomas en Paco worden door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Winnaar in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Kapitein Nero van het glazen schip De Amorfe vraagt Mus om mee te doen aan het levensgevaarlijke Tetra Toernooi. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.