Winnaars Utrechtse Kinderjury prijs 2021

Leesteam Kinderjury Utrecht

Dit zijn de winnaars van de Utrechtse Kinderjury prijs 2021!

De winnaars van de Utrechtse Kinderjury 2021 zijn bekend. Het Utrechtse Leesteam, bestaande uit 14 enthousiaste kinderen, maakte een voorselectie en nomineerde 3 boeken per categorie (6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar). Vele Utrechtse kinderen stemden vervolgens via de website op hun favoriete boek.

De winnaars zijn:

  • De Gorgels en de grote operatie van Jochem Myjer, in de categorie 6 t/m 9 jaar
  • Warrior Cats – Donderwolken van Erin Hunter, in de categorie 10 t/m 12 jaar

Bekijk hieronder de filmpjes waarin Sosha Duysker (van Het Klokhuis) de winnaars bekend maakt en samen met het Leesteam de illustrator en de vertaler van de winnende boeken belt

De winnaar in de categorie 6-9

De winnaar in de categorie 10 t/m 12

Leen de winnende boeken bij de bieb:

Workshop presenteren met Sosha Duysker

Het Leesteam, kreeg op zaterdag 3 april een hele leuke workshop van Sosha. Ze leerden presenteren van haar. Hier wat leuke foto's van die dag. Ze zijn allemaal gemaakt door Jelmer de Haas.

Even voorstellen:

Hier zijn ze dan! De kinderen van het Leesteam Kinderjury Utrecht.
Wil je ze wat beter leren kennen? Dat kan!

Ik ben Essim Safia en ben 7 jaar. Ik zit in groep 4 van o.b.s. 't Zand. Ik ben tweetalig en ik lees ook 2 talen. Nu lees ik: Dolfje Weerwolfje.

Hoi Allen, ik ben Yasmine Loukili ben 8 jaar oud en ik zit op de Zeven Gaven school in Utrecht in groep 4. Ik ben een spontaan en leergierig meisje die gek is op lezen en ik kan me helemaal inleven in de verhalen die ik lees. Door het lezen leer ik steeds meer woorden en daar heb ik dan voordeel mee op school.

Hoi ik ben Thijn. Ik ben nu 8, op 18 april word ik 9 jaar. Ik hou van de natuur en van school. Ik heb 2 katten. Mijn hobby’s zijn tekenen en piano spelen. Mijn sporten voetbal en breakdance. Ik vind het leuk dat ik in de kinderjury zit, omdat ik dan heel veel mag lezen. Mijn lievelingskleur is groen.

Ik ben Mira en ik zit in groep 3. Ik houd van sneeuw en schaatsen. Ik vind spannende boeken leuk en grappige gedichtjes ook! 

Mijn naam is Kerem en ik ben 8 jaar oud.  Vorig jaar heb ik meegedaan aan de leesclub van bibliotheek Zuilen. Dit was erg leuk, waardoor ik nu enthousiast ben om jurylid te worden voor het leesteam kinderjury in Utrecht. Ik kan niet wachten om, samen met de andere leden, het winnende boek bekend te maken!

Hallo, ik ben Laurie. Ik ben 7 jaar en zit in groep 4 van de Torenplein in Vleuten. Ik zit op korfbal en rij graag op mijn space scooter. En ik vind lezen heel erg leuk! 

Ik ben drietalig en heb veel familie over de hele wereld. Ik houd van spelen en alle avonturen die daarin mogelijk zijn. Mijn hobby's zijn dansen, judo, piano, lezen en creatief zijn. En natuurlijk mijn vrienden!

Ik ben Amélie. Ik ben 9 jaar. En ik houd super veel van lezen. En ik zit in groep 6.
Ik ben tweetalig en lees in het nederlands en soms ook franse boeken. Ik wil graag meedoen omdat ik heel graag nieuwe boeken wil lezen en het leuk vind om met andere kinderen erover te praten en boeken te beoordelen. Ik wil graag andere kinderen motiveren om meer te lezen, want met lezen ontdek je altijd iets leuks. Blogs en vlogs maken lijkt mij super.

Ik hou van skeeleren. Mijn bijnaam is komkommer omdat ik altijd heel veel komkommer at (nog steeds ) En veel kinderen denken dat ik 13 ben omdat ik 1.60cm ben terwijl ik 11 jaar ben.

Hoi ik ben Emmi!  Ik hou héél erg van lezen en bakken.  Mijn favoriete schrijvers zijn Carry Slee & David Walliams. En ik probeer ook graag nieuwe recepten uit, ik hou het meest van zoete dingen bakken. 
Liefs en groetjes van Emmi 

Ik ben Xavier en ik vind lezen heel leuk. Ik ben begonnen met lezen toen ik 3 jaar was. Ik ben blij dat ik ben gekozen tot jurylid omdat ik wist dat ik weinig kans had.  Maar ik dacht aan het spreekwoord: nooit geschoten altijd mis. Toch? 

Ik ben Ayden en ik ben 10 jaar.  Ik hou veel van voetbal, chillen en van spannende boeken. 
Ik woon in Leidsche Rijn met mijn moeder, vader en broer. 

Ik ben Fem ik ben 12 jaar en ik houd heel erg van lezen.  Mijn favorieten boeken zijn alle Harry Potter delen en de Grijze jager.  Daarnaast houd ik nog van sporten en ik heb heel veel zin om met de andere juryleden de leukste boek(en) te kiezen.

Ik ben Jesse en bijna 11 jaar. Ik lees al heel lang en vooral veel spannende boeken.  
Mijn boekenkast staat inmiddels vol. Naast lezen hou ik van veel buiten zijn, stuntsteppen en Dj' en. Ik vind het super leuk om met het leesteam de top 3 kinderboeken uit te kiezen en weer nieuwe leuke boeken te ontdekken. 

Inspiratie!

Welke boeken ga jij straks lezen voor de kinderjury? Hieronder zie je de 10 meest gelezen boeken bij de Bibliotheek Utrecht voor de verschillende leeftijden. Heb jij ze allemaal al eens gelezen?

Meest geleend door kinderen van 6 t/m 9 jaar