Leesteam Kinderjury Utrecht

Het Leesteam Kinderjury Utrecht kiest het beste boek van 2020!

Wat is het beste kinderboek van 2020?

De 14 kinderen van het Leesteam Kinderjury Utrecht lazen de afgelopen weken heel veel boeken en selecteerden een top 3 met hun favorieten. Jij en alle andere kinderen in Utrecht kunnen nu stemmen welk boek het allerbeste boek wordt van 2020. 

Stem op jouw favoriet! 12 april t/m 24 mei

Win!

Onder alle stemmers verloten we boekenbonnen waarmee je een mooi nieuw boek kunt kopen bij de Utrechtse Kinderboekenwinkel.

Op 5 juni wordt de winnaar van de Kinderjury Utrecht bekendgemaakt door het Leesteam. Én verloten we de boekenbonnen. Dus hou de site in de gaten! 

6 t/m 9 jaar

10 t/m 12 jaar

Het Leesteam Kinderjury Utrecht

Het Leesteam, bestaande uit 14 leesbeesten uit Utrecht in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, is flink bezig met het lezen van zoveel mogelijk boeken. Op zaterdag 6 maart komen zij via Zoom bij elkaar en kiezen zij de 3 beste boeken van 2020. In de stemweek – vanaf 12 april, kan iedereen via deze site of via een stembiljet in alle bibliotheken zijn/haar stem uit brengen. Tijdens het slotfeest op zaterdag 5 juni maakt het Leesteam het winnende boek bekend.

Hou de site in de gaten!

Workshop presenteren met Sosha Duysker

Het Leesteam, kreeg op zaterdag 3 april een hele leuke workshop van Sosha. Ze leerden presenteren van haar. Hier wat leuke foto's van die dag. Ze zijn allemaal gemaakt door Jelmer de Haas.

Even voorstellen:

Hier zijn ze dan! De kinderen van het Leesteam Kinderjury Utrecht.
Wil je ze wat beter leren kennen? Dat kan!

Ik ben Essim Safia en ben 7 jaar. Ik zit in groep 4 van o.b.s. 't Zand. Ik ben tweetalig en ik lees ook 2 talen. Nu lees ik: Dolfje Weerwolfje.

Hoi Allen, ik ben Yasmine Loukili ben 8 jaar oud en ik zit op de Zeven Gaven school in Utrecht in groep 4. Ik ben een spontaan en leergierig meisje die gek is op lezen en ik kan me helemaal inleven in de verhalen die ik lees. Door het lezen leer ik steeds meer woorden en daar heb ik dan voordeel mee op school.

Hoi ik ben Thijn. Ik ben nu 8, op 18 april word ik 9 jaar. Ik hou van de natuur en van school. Ik heb 2 katten. Mijn hobby’s zijn tekenen en piano spelen. Mijn sporten voetbal en breakdance. Ik vind het leuk dat ik in de kinderjury zit, omdat ik dan heel veel mag lezen. Mijn lievelingskleur is groen.

Ik ben Mira en ik zit in groep 3. Ik houd van sneeuw en schaatsen. Ik vind spannende boeken leuk en grappige gedichtjes ook! 

Mijn naam is Kerem en ik ben 8 jaar oud.  Vorig jaar heb ik meegedaan aan de leesclub van bibliotheek Zuilen. Dit was erg leuk, waardoor ik nu enthousiast ben om jurylid te worden voor het leesteam kinderjury in Utrecht. Ik kan niet wachten om, samen met de andere leden, het winnende boek bekend te maken!

Hallo, ik ben Laurie. Ik ben 7 jaar en zit in groep 4 van de Torenplein in Vleuten. Ik zit op korfbal en rij graag op mijn space scooter. En ik vind lezen heel erg leuk! 

Ik ben drietalig en heb veel familie over de hele wereld. Ik houd van spelen en alle avonturen die daarin mogelijk zijn. Mijn hobby's zijn dansen, judo, piano, lezen en creatief zijn. En natuurlijk mijn vrienden!

Ik ben Amélie. Ik ben 9 jaar. En ik houd super veel van lezen. En ik zit in groep 6.
Ik ben tweetalig en lees in het nederlands en soms ook franse boeken. Ik wil graag meedoen omdat ik heel graag nieuwe boeken wil lezen en het leuk vind om met andere kinderen erover te praten en boeken te beoordelen. Ik wil graag andere kinderen motiveren om meer te lezen, want met lezen ontdek je altijd iets leuks. Blogs en vlogs maken lijkt mij super.

Ik hou van skeeleren. Mijn bijnaam is komkommer omdat ik altijd heel veel komkommer at (nog steeds ) En veel kinderen denken dat ik 13 ben omdat ik 1.60cm ben terwijl ik 11 jaar ben.

Hoi ik ben Emmi!  Ik hou héél erg van lezen en bakken.  Mijn favoriete schrijvers zijn Carry Slee & David Walliams. En ik probeer ook graag nieuwe recepten uit, ik hou het meest van zoete dingen bakken. 
Liefs en groetjes van Emmi 

Ik ben Xavier en ik vind lezen heel leuk. Ik ben begonnen met lezen toen ik 3 jaar was. Ik ben blij dat ik ben gekozen tot jurylid omdat ik wist dat ik weinig kans had.  Maar ik dacht aan het spreekwoord: nooit geschoten altijd mis. Toch? 

Ik ben Ayden en ik ben 10 jaar.  Ik hou veel van voetbal, chillen en van spannende boeken. 
Ik woon in Leidsche Rijn met mijn moeder, vader en broer. 

Ik ben Fem ik ben 12 jaar en ik houd heel erg van lezen.  Mijn favorieten boeken zijn alle Harry Potter delen en de Grijze jager.  Daarnaast houd ik nog van sporten en ik heb heel veel zin om met de andere juryleden de leukste boek(en) te kiezen.

Ik ben Jesse en bijna 11 jaar. Ik lees al heel lang en vooral veel spannende boeken.  
Mijn boekenkast staat inmiddels vol. Naast lezen hou ik van veel buiten zijn, stuntsteppen en Dj' en. Ik vind het super leuk om met het leesteam de top 3 kinderboeken uit te kiezen en weer nieuwe leuke boeken te ontdekken. 

(Foto: Anna van Kooij)

Programma

  • Keuzemoment | za 6 mrt | 15:00-16:30u 
    Op deze zaterdag maak je samen een keuze. Wat zijn de top per leeftijdscategorie waar de rest van de Utrechtse kinderen op kunnen stemmen.
  • Workshop | za 3 apr | 15:00 -16:30u 
    Workshop 'Presenteren kun je leren' van Sosha Duysker van het Klokhuis. Ook maak je samen een vlog waarin je de 3 genomineerde boeken bekendmaakt.

  • Slotfeest | za 5 juni | 19.30 - 20.30 
    Bekendmaking winnende boek per leeftijdscategorie en kinderchampagne!

Online Kinderjury

Naast het Leesteam is er een speciale Online Kinderjury, met daarin 150 kinderen uit Utrecht. Zij komen vier keer bij elkaar via Zoom.

Programma Online Kinderjury:

Boekendate | za 27 februari 

In de online Boekendate leer je de andere leesbeesten kennen. Je krijgt leuke boekentips én je kunt zelf je boekentips geven. Leg je je
favoriete boek alvast klaar?

Ontmoet Sosha van het Klokhuis via Zoom
| za 3 april - 19.00 – 20.00 uur

Sosha Duysker van het Klokhuis geeft je presentatietips via Zoom en je kunt haar al je vragen stellen. 

Boekenbattle | za 10 april 

In deze meeting krijgen jullie als eerste te horen welke drie titels gekozen zijn door het Leesteam. We bespreken de boeken. Kaft, illustraties, taalgebruik, personages etc. komen aan bod. En er worden natuurlijk mooie verhalen voorgelezen!

Inspiratie!

Welke boeken ga jij straks lezen voor de kinderjury? Hieronder zie je de 10 meest gelezen boeken bij de Bibliotheek Utrecht voor de verschillende leeftijden. Heb jij ze allemaal al eens gelezen?

Meest geleend door kinderen van 6 t/m 9 jaar