Kinderjury

Kies het beste kinderboek!

Winnaar Kinderjury 2022 bekend

Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

Van links naar rechts: Rutger Vink, Thomas van Grinsven, Rachel Rosier, Jasey Harders, en Kevin Hassing | Foto: Jelmer de Haas

Winnaars!

Roan en Naomi hadden boeken gelezen, stickers verzameld én hun volle kaart in de stembus gegooid. Ze wonnen allebei een boekenpakket! Roan stemde op Dog Man. Hij was nog nooit op de Neude geweest en vond de bieb 'echt groot'. Zijn champagnekurk plopte tot het plafond van de directiekamer!

Naomi stemde op Nelly en de eksterbende. Zij vindt het altijd leuk om mee te doen als het om boeken gaat. De eed afleggen tijdens de kick-off van de Kinderjury vond ze heel speciaal. Ze zijn allebei heel blij met het boekenpakket!

Winnaar Roan in de Grote hal van bieb Neude

Winnares Naomi in de Directiekamer hal van bieb Neude