Kinderjury

Lees mee en kies het beste kinderboek!

De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Ben je tussen de 6 en 12 jaar dan mag je meedoen! Hoe? Simpel. Je leest boeken die vorig jaar uitkwamen en stemt op het beste boek. Het boek met de meeste stemmen wint.

Doe mee, stem en maak zelfs twee keer kans op een boekenpakket!


Leesweken

Vanaf woensdag 8 februari tot en met zondag 9 april kun je in alle bibliotheken van Utrecht een stemkaart halen. Lees drie boeken uit 2022. Boek uit? Ga naar de bieb en vraag een sticker. Plak deze op je stickerkaart. Een volle kaart gooi je in de Kinderjurybus. Die staat ook in de bieb.

Als je meedoet maak je kans op een waanzinnig boekenpakket!

Wo 8 feb t/m zo 9 apr

 

Lees de instructie hieronder of download deze hier (pdf)

instructie leesweken

Stemweken | maandag 10 t/m maandag 24 apr

Welk boek is favoriet en wint de Kinderjury? Stem mee. Dat kan van maandag 10 april t/m zondag 23 april. Stemmen doe je via de website van de Kinderjury. Of via een stemformulier dat in de bieb voor je klaar ligt.Ook hier maak je kans op een boekenpakket!

Gerelateerde activiteiten:

 • di 04 apr De boekengoochelaar (6-12)

  De Kinderjury kiest altijd de beste boeken. Iedereen kan meedoen. Maar, welk boek kies je? Kom naar de boekengoochelaar. Hij tovert de mooiste boeken op tafel. De voorstelling wordt gespeeld door theatermaker...

  Van 15:30 tot 16:00

  De Bibliotheek Zuilen

 • za 08 apr De boekengoochelaar (6-12)

  De Kinderjury kiest altijd de beste boeken. Iedereen kan meedoen. Maar, welk boek kies je? Kom naar de boekengoochelaar. Hij tovert de mooiste boeken op tafel. De voorstelling wordt gespeeld door theatermaker...

  Van 15:30 tot 16:00

  De Bibliotheek Kanaleneiland

Winnende boeken Kinderjury 2022

 • Sander Meij De magische halsband

  Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

  Mus en kapitein Kwaadbaard komen in actie tegen het gevaar van de Kraken. Deze gigantische inktvis kleurt het zeewater blauw met venijn, een gif waaraan vissen sterven en dat het hout aanvreet van zeilschepen. De slimme, dappere Mus ontdekt het ware geheim van de Kraken. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek