Taal

Ik wil:

  • Nederlands spreken
  • Nederlands schrijven en lezen 
  • op Nederlandse taalles

Kom naar de bieb voor al je taalvragen

Spreekuur taal: leer beter lezen en schrijven

Wil je beter leren lezen of schrijven of op taalles? We helpen je op weg en beantwoorden al je vragen. Krijg persoonlijk advies voor lessen, groepen of cursussen die bij jou passen. Het is gratis, je hoeft je niet aan te melden.

Het Taalcafé: samen Nederlands spreken

Het Taalcafé is een plek waar je met elkaar Nederlands kan spreken. Voor Utrechters die al jaren in de stad wonen en voor nieuwe Utrechters. Het is gratis, je hoeft je niet aan te melden.

> Kijk hieronder voor spreekuren en taalactiviteiten bij jou in de buurt


 

Foto: Oktay Kalenderoglu

Spreekuren en taalactiviteiten bij jou in de buurt

Let op: tijdens de zomervakantie (van 15 juli t/m 25 augustus) gaan Spreekuur Taal en het Taalcafé niet door.

Tips bij vragen over taal

Lees en Schrijf!

Heb je moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan deze handige lees- en schrijftips. Bij elke aflevering kun je veel oefenen met lezen, schrijven en spelling. Heb je een vraag? Bel: 070 762 2 762 of mail naar: info@oefenen.nl.

Naar Lees en Schrijf

Taalhulp voor Oekraïners

Verschillende Utrechtse vrijwilligersorganisaties bieden taalhulp aan Oekraïense vluchtelingen. Dat aanbod is verzameld op de website 'Taalhulp voor Oekraïners'.

Naar de Taalhulp

 

Jekuntmeer.nl

Jekuntmeer biedt een overzicht van verschillende taalactiviteiten bij jou in de buurt: van taallessen en -cursussen tot vragen- en spreekuren. Zowel online als op locatie.

Bekijk de activiteiten
 

Taalwandeling

Tijdens de Taalwandeling van Taal Doet Meer gaan een taalleerder en een Nederlandstalige vrijwilliger samen in gesprek. Je ontdekt de wereld om je heen én je leert elkaar en de stad beter kennen. Door leuke vragen oefen je samen de Nederlandse taal. Iedere maand, gratis.

Meer informatie en aanmelden