Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek aan Huis is een abonnement van de Bibliotheek Utrecht en werkt met vrijwilligers. Een service voor alle inwoners van de gemeente Utrecht van jong tot oud die vanwege ziekte of (tijdelijke) immobiliteit niet zelf naar de Bibliotheek toe kunnen komen.

Elk lid krijgt een vaste vrijwilliger die eens per vier tot zes weken een stapel boeken en materialen thuis komt brengen. Onder het genot van een kop thee kun je samen met jouw vrijwilliger bespreken welk boek een succes was en wat op je lees-lijstje staat.

Lezen is voor mij erg belangrijk. Ik ben veel aan huis gebonden en kom niet veel buiten. Door te lezen stap ik andere werelden binnen en ontdek ik nieuwe verhalen. Dankzij de Bibliotheek aan Huis kan ik dit blijven doen!

— Hilde de Gruyter

Ik heb interesse in een abonnement, hoe meld ik me aan?


1. Het informatiepakket aanvragen

Als je het formulier invult, sturen wij je een uitgebreid informatiepakket toe per post. Hierin zit een informatiefolder, een leesvoorkeurenlijst en een inschrijfformulier. Je kunt dit rustig doorlezen. Wil je zelf vrijwilliger voor de Bibliotheek aan Huis worden? Kijk dan hier.

2. Telefonisch contact met de Bibliotheek
Binnen twee weken na ontvangst van het informatiepakket neemt een medewerker van de Bibliotheek telefonisch contact met je op. Eventuele vragen kunnen we direct beantwoorden. Wanneer je gebruik wilt maken van Bibliotheek aan Huis, dan bespreken we je (thuis)situatie, leesbehoefte en leesvoorkeuren.

3. Op zoek naar een vrijwilliger
De medewerker zoekt een geschikte vrijwilliger voor jou. Je wisselt gegevens uit met de vrijwilliger, zodat jullie een kennismakingsmoment met elkaar kunnen afspreken.

4. Formulier invullen 
De vrijwilliger neemt met jou de documenten uit het informatiepakket door. Je kunt jouw voorkeuren aangeven en samen de formulieren invullen. De vrijwilliger neemt de formulieren mee naar de Bibliotheek en de medewerkers zorgen dat je wordt aangemeld.

5. Lidmaatschap 
Je bent officieel lid van de Bibliotheek aan Huis en de vrijwilliger zal jou elke vier tot zes weken nieuwe boeken brengen. Welkom bij onze Bieb-familie!
 

Vraag het informatiepakket aan

Wat kan ik lenen?

Met een Bibliotheek aan Huis abonnement kun je lenen uit de gehele collectie van de Bibliotheek Utrecht. De keuze is enorm: van een (groot)letterboek tot een historische roman en van een bibliografie tot een reisverhaal of kookboek. Ook kan de vrijwilliger tijdschriften, luisterboeken en zelfs films voor jou lenen. Je kunt 10 materialen per keer lenen en mag deze 6 weken thuishouden (in plaats van de standaard 3 weken).  

Wat kost een Bibliotheek aan Huis abonnement?

Om van de service gebruik te maken is een Bibliotheek Huis abonnement nodig. Dit abonnement kost €60 (gelijk aan een Standaard abonnement) en is een jaar geldig. Betaling gaat via automatische incasso. Het lenen of reserveren is gratis. U-pashouders betalen €48 uit hun U-pastegoed en krijgen dus een korting van €12.

Voorwaarden

  • Je mag boeken en andere materialen maximaal 6 weken lenen. 
  • Je kunt 1 keer verlengen. 
  • Gereserveerde materialen kunnen niet worden verlengd. 
  • Je mag maximaal 5 items tegelijk reserveren. 
  • Reserveren binnen Utrecht en de provincie Utrecht is gratis.
  • Je mag maximaal 10 items per keer lenen.