Computers en wifi

In bijna alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht van de bieb kun je gebruikmaken van de computer en van wifi. Ook als je geen lid bent. Via de computers in de bieb heb je gratis toegang tot digitale bronnen als online woordenboeken en kranten en tijdschriften.

Met een abonnement

Met ieder abonnement kun je elke dag gratis op de computer werken. Hoe lang je gratis mag werken hangt af van je abonnement:

Gratis computergebruik
Jeugd 1 uur
Jongeren 4 uur
Standaard 4 uur
Flex 4 uur
Klein 1 uur

Zijn je gratis uren op? Dan betaal je per 15 minuten computergebruik. Hiervoor kun je tegoed op je bibliotheekpas zetten. Dit kan door in te loggen op je persoonlijke pagina of via een betaalautomaat in de bibliotheek.

Zonder abonnement

Heb je geen abonnement? Ook dan kun je gebruikmaken van de computers. Dat kan op twee manieren:

  • NUpas
    Je schaft voor €2,50 een NUpas aan. Hier zet je tegoed op en dan kun je met 50% korting gebruikmaken van computers, printen en kopiëren. 
  • Tegoedbon
    Maak je heel af en toe gebruik van de computer? Dan kun je een tegoedbon voor het gebruik van de computers kopen bij het betaalautomaat in de bieb.

Toegang tot online kranten en kennisbanken

Via de computers in de bieb heb je gratis toegang tot betaalde online data- en kennisbanken als kranten, tijdschriften, encyclopedieën, uittrekselbanken en tests van de consumentenbond. Meer informatie vind je op de Collectiepagina.

Wifi

In al onze vestigingen - met uitzondering van Vleuten - kun je gebruikmaken van gratis wifi via publicroam. Met publicroam ben je na één keer aanmelden altijd direct verbonden met wifi zodra je in de bieb komt. Je gegevens zijn veilig en publicroam waarborgt je privacy. Lees hier hoe het werkt.

Tarieven

Met een abonnement en een gebruikerspas krijg je 50% korting op het gebruik van computers. Met een abonnement betaal je pas als je gratis uren op zijn:

  • Abonnement en NUpas: €0,25 per 15 minuten
  • Tegoedbon: €0,50 per 15 minuten