Lenen en terugbrengen

Ben je lid van de Bieb? Dan mag je materiaal lenen en terugbrengen bij alle bibliotheekvestigingen in de provincie Utrecht. Hou er wel rekening mee dat je geleend materiaal op tijd inlevert. Doe je dat niet? Dan volgt een boete.

Lenen

Voor het lenen van boeken en ander materiaal gelden een aantal voorwaarden:

  • Je mag maximaal 10 items tegelijk lenen. 
  • Je mag geleend materiaal 3 weken houden. 
  • Geleend materiaal kun je maximaal 2 keer verlengen.
  • Je kunt terecht in alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht

Let op: er zijn uitzonderingen op bovenstaande voorwaarden. Heb je een Klein abonnement? Dan mag je maximaal 20 items per jaar lenen of verlengen. Sprinters mag je maximaal 1 week houden en niet verlengen.

Terugbrengen


Je kunt geleende boeken of andere materialen inleveren via de selfservicebalie in de Bieb. Is de bibliotheek gesloten? Lever je boeken dan in bij de inleverbus (Let op: Bibliotheek Neude heeft geen inleverbus!). Controleer op de innamebon altijd even of alle ingeleverde materialen erop staan. Voor het terugbrengen van boeken kun je terecht bij alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht. Je hoeft een boek dus niet in te leveren bij de vestiging waar je het geleend hebt. 

Enkele dagen voor je het geleende materiaal terug moet brengen, ontvang je per e-mail een waarschuwing. Ben je toch te laat? Dan krijg je een boete. 

Let op: bij de Bibliotheek Nieuwegein kun je alleen boeken inleveren die je daar hebt geleend.