Online bibliotheek

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de Online Bibliotheek. Kom je er toch niet uit of staat je vraag er niet bij? Kijk altijd eerst op de Klantenservicepagina van de online Bibliotheek.

Hoe kan ik e-books of luisterboeken lenen?


Heb je een abonnement bij die bieb? Dan mag je gratis e-books en luisterboeken bij de online Bibliotheek. Dit is de online versie van de bibliotheek. Je kunt de e-books lezen op je e-reader, tablet of smartphone met de gratis online Bibliotheek-app.

Online luisterboeken en tijdschriften kun je beluisteren/lezen op je tablet of smartphone met de gratis online Bibliotheek-app.

Hoeveel e-books of luisterboeken mag ik lenen?


Bij ieder abonnement mag je gratis e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Daar kun je kiezen uit duizenden titels. Per abonnement gelden verschillende voorwaarden voor het lenen van e-books en luisterboeken:

  • Jeugd | Onbeperkt aantal jeugd e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk.
  • Jong | Maximaal 6 e-books en maximaal 6 luisterboeken per jaar.
  • (Digitaal) Standaard | Onbeperkt aantal e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en luisterboeken tegelijk.
  • Klein | Maximaal 6 e-books en 6 luisterboeken per jaar.

Kan ik e-books en luisterboeken verlengen?


E-books en luisterboeken mogen onbeperkt verlengd worden. Een verlenging telt als een nieuwe uitlening, dus het verlengde boek maakt deel uit van het totaal aantal e-books of luisterboeken dat tegelijk geleend mag worden. Drie dagen voor afloop van de leentermijn komt er een 'verleng'-knop bij het boek te staan. Als je een boek al hebt gedownload en deze vervolgens verlengt hoef je deze niet opnieuw te downloaden. 

Let op: je  kan e-books en luisterboeken niet eerder retourneren dan op de datum waarop de leentermijn eindigt. Meer informatie over het lenen van e-books en luisterboeken vind je op onlinebibliotheek.nl.

Hoe log ik in bij de online Bibliotheek?

 
  1. Log in via Mijn Menu op de website van de Bibliotheek Utrecht met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Download de app in de App Store of Google Play.
  3. Open de app en kies voor 'Inloggen'. Gebruik de inloggegevens die je ook gebruikt als je inlogt in Mijn Menu van de Bibliotheek Utrecht.
  4. Heb je (nog) geen account bij de Bibliotheek Utrecht? Lees hier hoe je je registreert voor de online Bibliotheek.
  5. ​​​​Vul je wachtwoord in. Ben je je wachtwoord vergeten, kies dan voor 'Wachtwoord vergeten'.
  6. Open de app. Nu kun je inloggen en direct e-books, luisterboeken en tijdschriften uitzoeken.

Heb je een andere vraag?


Kijk dan op de Klantenservicepagina van de online Bibliotheek.