Werken bij de Bieb

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. De Bieb in Utrecht heeft 13 locaties, meer dan 91.000 leden en ruim 1,6 miljoen bezoekers per jaar. We zijn voortdurend in beweging met een steeds grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een fijne, informele werksfeer.

Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!

functietitel

Je geeft hart en ziel aan de bibliotheken in jouw rayon. Je zorgt voor een goede dienstverlening en programma. Daarbij werk je in co-creatie met vele professionele partners en individuele Utrechters.

Lees meer & reageer

banner

Je hebt ruime ervaring met het leiden van (technische) projecten, kan goed plannen en organiseren en je wilt impact maken. De facilitaire organisatie is aan het professionaliseren en de projectleider heeft hier een belangrijke rol in.

Lees meer & reageer

functietitel

Je maakt makkelijk contact met mensen en zorgt voor een veilige en prettige sfeer in de bibliotheek. We zoeken een Toezichthouder voor Bibliotheek Kanaleneiland voor 28 uur.

Lees meer & reageer
 

Word vrijwilliger!

Wil jij een verschil maken voor Utrecht en haar bewoners? Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwilliger. We zoeken:

  • Gastheren/gastvrouwen voor het voorlezen op dinsdagochtend, woensdagochtend en woensdagmiddag.
  • Voorlezers (uit Zuilen) voor peuters op woensdagochtend 10.30 uur in Bibliotheek Zuilen.

Bekijk de vacatures voor vrijwilligers

Flexibele banen via onze Flexpool

Onze Flexpool is een apart team dat flexibel wordt ingezet bij de verschillende vestigingen ter vervanging, in geval van ziekte of als er extra hulp nodig is bij een evenement. Flexpoolmedewerkers staan op contract bij Uitzendbureau Driessen. Je moet minimaal 2 dagen beschikbaar zijn waarvan 1 weekenddag, meer mag altijd.

Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met Uitzendbureau Driessen, mail naar: utrecht@driessen.nl of bel: 030 - 209 60 00. 

Stage lopen bij de Bieb

We bieden op verschillende gebieden en voor verschillende opleidingsniveaus stages aan. Let op: de beschikbaarheid is beperkt. Meer weten?

Bekijk onze stages

Opruimkrachten

Voor onze bibliotheken in Leidsche Rijn Centrum, Hoograven, Overvecht, Tuinwijk en Oog in Al zijn wij op zoek naar opruimkrachten (15+). Heb je interesse? Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar: Laetitia Smit – Martina. Zij neemt dan contact met je op.