Rondleidingen Neude

Door de bieb: Laat je rondleiden

Wil jij als een van de eersten alle geheime hoekjes, de beste stille plekken en de mooiste ontmoetingsruimtes van de bieb op je duimpje kennen? Schrijf je dan in voor een van de exclusieve rondleidingen. 

In verband met het Coronavirus is de Bibliotheek Neude niet geopend tot in ieder geval 6 april. Tot die datum zijn er dus ook geen rondleidingen.

Imposante leeuwen

Heb je al eens stilgestaan voor de twee indrukwekkende leeuwen voor de nieuwe bieb? Die zagen er niet altijd zo imposant uit. Bij de opening van het postkantoor in 1924, waren het twee grote blokken natuursteen. Dankzij een groep Utrechtse ondernemers, gulle Utrechters en 1500 opgehaalde guldens, staan sinds 1926 tóch de twee bekende leeuwen voor de deur.

Amsterdamse School

Ga terug in de tijd toen op deze plek nog de Rijksmunt stond en er postzegels werden gedrukt. Leer over de Amsterdamse Schoolstijl waarin architect Joseph Crouwel het oude postkantoor liet bouwen. Sta stil bij de bijzondere kunst en ornamenten die door het hele pand te vinden zijn. Welke werelddelen tel je in de Grote hal?

Volg een rondleiding!

Zo is er nog veel meer te leren over de nieuwe bieb. In een speciaal uitgestippelde tocht hoor je binnen vijftig minuten álles wat je wilde weten over de nieuwste bieb van Utrecht. In een kleine groep verken je het voormalige postkantoor. Tot 1 april zijn de rondleidingen gratis!

Praktische informatie

Tot 1 april zijn de rondleidingen in de Neude gratis. Daarna betalen leden €5,00 en niet-leden €10,00. Dat is inclusief een bon voor koffie, thee of frisdrank. De rondleidingen duren 50 minuten en starten dagelijks 10.00 en 15.00.

Meld je aan voor een rondleiding