De Junior Leesclub van Oma Annelies

Gepubliceerd op: 17 oktober 2022 13:47

Wat nou als je helemaal niet zo van lezen houdt? En je oma vindt dat je meer moet lezen? Onno, Idse, Casper en Elon vonden een oplossing met dank aan oma Annelies: hun eigen junior leesclub! Je kiest een boek, iedereen in de club leest het (ook oma) en daarna komt de club samen in restaurant Noda van Bibliotheek Neude.

Kletsen over van alles behalve het boek gaat vanzelf. Met dank aan oma komen de vrienden toch van elkaar te weten wat ze spannend vonden, of ze om het boek moesten lachen en of ze de titel van het boek vonden passen.

Ook vraagt oma naar de boeken die de jongens in de zomervakantie hebben gelezen. ’Ik heb 12 boeken in 5 weken gelezen’, zegt Elon trots. ‘En nog een hoop Donald Duck pockets!’. Aanraders worden besproken onder het genot van frisdrank, een taartje en een hoop plezier!

De boekenlijst van de club tot nu toe:

  • Groep 8 aan de macht van Jacques Vriens
    Idse: ‘Ik vond het boek echt leuk en herkenbaar. Alles wat bij mij in de klas gebeurt, komt ook voor in het boek. Het kan soms zo druk zijn!’
  • De Groene Hand 1 – De vijf opdrachten van Susan van ’t Hullenaar
    Onno: ‘Ik kende het boek niet van tevoren, maar had alleen de achterkant gelezen. Het leek me wel spannend. Nu wil ik ook deel 2 en 3 lezen.’ Casper is het daarmee eens: ‘Je wilt het boek écht uitlezen’. Dat beaamt de rest. Vooral de verschillende spannende opdrachten uit het boek zijn geliefd. En de leukste opdracht? Elon weet het gelijk: ‘Dat ze een fossiel moesten stelen van boer Koos!’
  • Joe Biljoen van David Williams
    Casper heeft van zijn zus over het boek gehoord en is nieuwsgierig. Hij leest de achterkant al lachend voor: ‘De vader van Joe is stinkend rijk geworden door wc-papier te verkopen’. Ook de rest van de jongens is enthousiast. ‘Joe heeft zoveel geld dat hij alles heeft, zelfs een chimpansee als ober! Het enige dat hij nog mist is een vriend.’ Zal het hem lukken een echte vriend te vinden? De jongens gaan het lezen.