Bibliotheek Utrecht slaat handen ineen met City Hub voor duurzaam transport

Gepubliceerd op: 15 juli 2021 15:33

Door de samenwerking met City Hub gaat Bibliotheek Utrecht over op emissieloos transport. Daarnaast gaat het aantal transportbewegingen naar beneden. De samenwerking is op 5 juli gestart.

Elk jaar vervoert Bibliotheek Utrecht zo’n 500.000 boeken tussen de dertien vestigingen, nieuwe en gereserveerde boeken. Sinds 5 juli verzorgt City Hub dit transport, volledig elektrisch en zonder uitstoot. City Hub combineert zoveel mogelijk vervoer naar verschillende klanten, om zo het aantal ritten in de stad tot een minimum te beperken. Ook brengt Bibliotheek Utrecht het eigen wagenpark voor klein overig transport terug naar twee elektrische auto’s.
Het is de ambitie om de samenwerking het komend jaar verder uit te breiden. Uiteindelijk zal City Hub het volledige transport van Bibliotheek Utrecht verzorgen.
Bibliotheek Utrecht vindt het belangrijk om waar mogelijk duurzaam te werken. Dat is ook het uitgangspunt bij de verbouw en nieuwbouw van de vestigingen.

De bibliotheek is belangrijk in de maatschappij. Het is leuk om boeken rond te brengen die iedereen kan lezen. Het is een unicum, volgens mij is Bibliotheek Utrecht de eerste bibliotheek in Nederland met zero emissie vervoer.

— Menno Mevissen, vestigingsmanager City Hub Utrecht

Ik ben er trots op dat met deze samenwerking het hele logistieke proces van Bibliotheek Utrecht emissieloos wordt.

— Lennart ter Beek, facilitair manager Bibliotheek Utrecht