Deirdre Carasso nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 15:00

Portret Deirdre Carasso

Per 15 december treedt Deirdre Carasso aan als nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht. Zij volgt Ton van Vlimmeren op die eind dit jaar met pensioen gaat.

Deirdre Carasso: “In Utrecht is er altijd een bibliotheek dichtbij je huis. Of het nu de prachtige nieuwe centrale bibliotheek op De Neude is, of één van de 12 vestigingen in de wijken. Het zijn ontmoetingsplekken waar nieuwsgierige mensen naar toe gaan om iets te leren, over zichzelf, een ander of de wereld. Zo draagt de Bibliotheek Utrecht bij aan een sterke stad. Ik verheug me er op te werken aan die maatschappelijke rol van de bibliotheek, met het team van de bibliotheek, de Utrechters en organisaties. Voor mij persoonlijk is dit een kans om iets bij te dragen aan de stad waar ik nu tien jaar woon.”

Over Deirdre Carasso

Deirdre Carasso (49) is op dit moment directeur van het Stedelijk Museum van Schiedam. In 2019 werd dit museum voor moderne kunst en stadsgeschiedenis uitgeroepen tot het meest publieksvriendelijke museum van Nederland. Eerder werkte zij voor het Nationaal Archief en als hoofd educatie en publieksbegeleiding en als hoofd relaties en filantropie voor Museum Boijmans Van Beuningen.

Laurent van den Nouwland, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Utrechtse Bibliotheek is blij met haar keuze voor Utrecht: “Deirdre Carasso brengt veel ervaring mee om de bibliotheek nog meer als brede publieksvoorziening in de stad te positioneren. Ze combineert ondernemerschap met creativiteit. Kwaliteiten die in de komende tijd nodig zijn. De Raad van Toezicht en de vertegenwoordigers van personeel en ondernemingsraad waren unaniem in hun keuze.”

(Foto: Aad Hoogendoorn)