Nieuws over onze vestigingen

Resultaat 1 - 10 (van 28)

• Groot Dictee der Nederlandse Taal dit jaar in Bibliotheek Utrecht

10 juli 2020

Op zaterdag 7 november 2020 presenteert NPO Radio 1 voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. KRO-NCRV presentator Frits Spits is de gastheer.

Bekijk details van Groot Dictee der Nederlandse Taal dit jaar in Bibliotheek Utrecht

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

5 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Onderzoeken & verdiepen met nieuwe digitale bronnen

29 juni 2020

Via de Bibliotheek Utrecht krijgen leden t/m november 2020 toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Onderzoeken & verdiepen met nieuwe digitale bronnen

• Bibliotheek Lunetten weer open

21 juni 2020

Vanaf maandag 22 juni is Bibliotheek Lunetten weer geopend op:

Bekijk details van Bibliotheek Lunetten weer open

• Weer werken, studeren en lezen in de bieb

5 juni 2020

Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om te verblijven in de bibliotheek. Je kunt dan een krant of tijdschrift lezen of werken en studeren aan de computer of met je eigen laptop.

Bekijk details van Weer werken, studeren en lezen in de bieb

• De bieb is open

20 mei 2020

De bieb gaat steeds een beetje meer open. Je kunt weer lenen, terugbrengen en naar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni kun je ook weer werken, studeren en lezen in de bieb.

Bekijk details van De bieb is open

• Bibliotheek Neude nu ook open voor niet-leden

20 mei 2020

Goed nieuws voor iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe Bibliotheek Neude. Vanaf vrijdag 22 mei kunnen ook niet-leden naar binnen om een kijkje te nemen.

Bekijk details van Bibliotheek Neude nu ook open voor niet-leden

• De bieb is weer open!

11 mei 2020

Het is maandag 11 mei, kwart voor 10 in de ochtend. Van de Bibliotheek Neude tot in de Vinkenburgstraat staat een lange rij mensen te wachten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. “We hebben er met elkaar lang op moeten wachten en we zijn er heel erg blij mee!” zegt directeur Ton van Vlimmeren. Daarna opent wethouder Anke Klein de deur en stapt als eerst naar binnen, onder gejuich en applaus. “Lieve Utrechters, van harte gefeliciteerd met de opening van Bibliotheek Neude”, schrijft ze als eerste...

Bekijk details van De bieb is weer open!

• Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

8 mei 2020

Maandag 11 mei mogen eindelijk de eerste bezoekers de Bibliotheek Neude binnen.

Bekijk details van Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

• De afhaalbieb

7 mei 2020

Zoals je misschien al hebt gehoord mogen de bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open. Dit betekent dat wij per direct met de Afhaalbieb zijn gestopt.

Bekijk details van De afhaalbieb