Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis

Gepubliceerd op: 10 december 2020 13:02

Twee weken geleden ontvingen al onze leden een bericht. Daarin schreven we dat er vanaf 1 januari 2021 € 1,25 betaald moet worden voor een reservering. Dat bericht leverde meer negatieve reacties op dan we hadden voorzien. Dat spijt ons. We willen onze collectie voor iedereen toegankelijk houden. Dat is de kracht van Bibliotheek Utrecht: In welke vestiging je ook bent, onze collectie is altijd bereikbaar.

Juist in tijden van corona blijkt dat onze leden het erg waarderen dat ze alle materialen kunnen lenen en reserveren. In de vestiging in hun buurt, zodat ze niet door de hele stad hoeven te fietsen. We hebben daar met deze nieuwe maatregel onvoldoende gewicht aan gegeven en komen daar nu op terug. Daarmee luisteren we naar onze klanten en blijft het reserveren van materialen in 2021 gratis.

We zien echter ook dat de kosten die wij maken voor reserveren toenemen. We zullen daarom opnieuw bekijken hoe we die kosten omlaag kunnen brengen. En, als dat niet lukt, bekijken we hoe we de reserveringskosten kunnen dekken. Tot die tijd willen we onze leden vragen om zorgvuldig met reserveren om te gaan.

Lees hier meer over de voorwaarden en tarieven voor 2021.