Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

Gepubliceerd op: 17 september 2021 15:30

Logo Hoogt in bieb Neude

Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Steff Geelen. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

In de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers kun je verhalen, gedichten of columns schrijven. De beste teksten uit de Schrijfwerkplaats worden gepubliceerd in een boekje. Wil je meer informatie? Of wil je meedoen? Mail of bel naar noortje@wintertuin.nl, 06 1674 0689.

Ken je iemand voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Geef het door!

Bibliotheek Neude | woensdagen | van 20 oktober tot en met 22 december | 17.00 - 19.00 uur | Gratis | Reserveren: noortje@wintertuin.nl

Schrijver:

Steff Geelen (1995) is schrijver en theatermaker. In hun werk onderzoekt Steff de manier waarop we kijken en bekeken worden. Hen probeert daarbij een taal te vinden voor liminale zones, ruimtes of rituelen waarin de regels en normen niet vastliggen, maar juist desoriënterend of ambigu zijn. Steff is als coach en maker betrokken bij Poetry Circle Nowhere en volgde in 2018 de theatervooropleiding van Likeminds, waarna hen daar als maker verbonden bleef. In 2020 werd hen samen met 14 andere internationale kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een ontwikkelbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. In datzelfde jaar maakte Steff twee voorstellingen: Ring Ding Ding, een audiovisuele installatie over het leven van voorwerpen, en Mannish, een persoonlijk filosofisch onderzoek naar de male gaze die in première ging tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hen schrijft proza, essays en poëzie en publiceerde eerder op Hard//Hoofd, De Optimist en in Kluger Hans. Steff zit in een ontwikkeltraject bij De Nieuwe Oost | Wintertuin. 

Meer informatie


Steff Geelen | foto: Melissa Schriek