Rondleidingen Neude

Open Monumentendag en Uitfeest

Gratis rondleidingen op 11 en 12 september

In het kader van Open Monumentendag én het Uitfeest Utrecht zijn er het weekend van 11 en 12 september gratis rondleidingen in bieb Neude. Ga mee en laat je rondleiden door het gebouw. Ontdek de geheimen van het oude postkantoor en ervaar wat je allemaal in de bieb kunt doen. 

Per rondleiding kunnen er acht bezoekers mee. Wel vooraf aanmelden.  Een rondleiding duurt 50 minuten. Zaterdag 11 en zondag 12 september tussen 10.00 en 17.00 uur . Elk half uur begint een nieuwe rondleiding. De rondleidingen van 14.00 en 14.30 uur zijn in het Engels/ The tours that start at 14.00 and 14.30hrs are in English. 

Door de bieb: Laat je rondleiden

Wat doen de leeuwen bij de ingang? Wie maakte het glas-in-loodraam? Verken in een uur het voormalige postkantoor én de huidige bieb. Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken. 

Vanaf 14 september: elke dinsdag tot en met zondag 14.00 -15.00 uur € 5 lid / € 10 niet-lid 

Wil je een exclusieve rondleiding of een rondleiding voor een groep met meer dan 8 personen? Stuur dan een mail naar rondleiding@bibliotheekutrecht.nl 

Imposante leeuwen

Heb je al eens stilgestaan voor de twee indrukwekkende leeuwen voor de nieuwe bieb? Die zagen er niet altijd zo imposant uit. Bij de opening van het postkantoor in 1924, waren het twee grote blokken natuursteen. Dankzij een groep Utrechtse ondernemers, gulle Utrechters en 1500 opgehaalde guldens, staan sinds 1926 tóch de twee bekende leeuwen voor de deur.

Amsterdamse School

Ga terug in de tijd toen op deze plek nog de Rijksmunt stond en er postzegels werden gedrukt. Leer over de Amsterdamse Schoolstijl waarin architect Joseph Crouwel het oude postkantoor liet bouwen. Sta stil bij de bijzondere kunst en ornamenten die door het hele pand te vinden zijn. Welke werelddelen tel je in de Grote hal?

Volg een rondleiding!

Zo is er nog veel meer te leren over de nieuwe bieb. In een speciaal uitgestippelde tocht hoor je binnen vijftig minuten álles wat je wilde weten over de nieuwste bieb van Utrecht. In een kleine groep verken je het voormalige postkantoor. Tot 1 juli zijn de rondleidingen gratis!

Praktische informatie

Per rondleiding kunnen er 8 mensen mee. De rondleidingen duren een uur en starten om 14.00. Als bibliotheeklid betaal je € 5,00. Ben je geen lid van de bibliotheek dan kost een rondleiding €10,00. Je kunt je jas en tas voordat je met de rondleiding mee gaat in een locker opbergen. Deze vind je rechts van de servicebalie op de tweede verdieping.

Meld je aan voor een rondleiding