De Bibliotheek Utrecht

 • Kinderboekenweek 2022

  5 - 16 okt | Luister naar groene voorleesverhalen, bezoek de mooiste voorstellingen en word een echte natuurheld!

  Lees meer

Nieuws

Meer nieuws


Uitgelicht

Do 29 sept | Gouden Strop Thrillertour

Avondvullend thrillerprogramma met interviews en filmconcert! Thrillerauteur en Gouden Strop winnaar Marion Pauw en twee van de meest geleende thrillerauteurs, Linda van Rijn en Jet van Vuuren, worden aan de tand gevoeld over hun successen. Met aansluitend de filmvertoning van Hitchcock’s blackmail met livemuziek van het Postland ensemble.

19:30 tot 23:15 | Bibliotheek Neude - Theater

Kinderboekenweek 2022

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen. Kom boeken lenen en word een echte natuurheld. Leer bijzondere dierenweetjes, lees spannende verhalen over buitenavonturen en bekijk prachtige natuurtekeningen. Kom je ook naar de voorstelling of de Kindernacht van de Poëzie? En blijf je slapen…?

Vanaf 1 oktober | Talkshow Zaterdag Live!

Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht in de weekendtalkshow van de bieb.. Elke week organiseert een andere club deze talkshow: Broese Boekverkopers, de Nuk, RTV Utrechts Jeroen Wielaert of De Tafel van Utrecht. Dit seizoen schuift ook Thirty030 aan. 

Op 1 oktober trapt De Nuk af met gasten in het culturele en het actuele. De Nuk gaat in gesprek, laat scherp standpunten uitwisselen, laat zingen, laat lachen, laat swingen. Met De Nuk het weekend in wordt gepresenteerd door Carine van Santen.

Oorlog in Oekraïne

Vanuit onze collectie bieden we achtergronden en verhalen die je meer inzicht geven over de oorlog in Oekraïne. De collectietips zijn te vinden in onze catalogus, maar we hebben ze ook samengebracht in de bibliotheek zelf. (foto: Victor Katikov).

Laat je rondleiden door bieb Neude

Wat doen de leeuwen bij de ingang? Wie maakte het glas-in-loodraam? Verken in een uur het voormalige postkantoor én de huidige bieb. Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken.

Nieuw: Er zijn nu ook rondleidingen voor kids (8+)!

Nederlands Film Festival: Storyspace

In de competitie van het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie zijn tien projecten geselecteerd. Zeven daarvan zijn van 22 t/m 29 september te zien in Storyspace, de tentoonstelling in de Grote hal van Bibliotheek Neude. (Beeld: Ramon Mangold)

Agenda

 • di 27 sep Filmprogramma: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  27 september 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

 • di 27 sep Filmprogramma jeugd: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Óók voor de jeugd. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  27 september 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

 • di 27 sep Nederlands Film Festival: Storyspace

  In de competitie van het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie zijn tien projecten geselecteerd. Zeven daarvan zijn van 22 t/m 29 september te zien in Storyspace, de tentoonstelling in de Grote...

  27 september 2022

  Bibliotheek Neude | Grote hal | tijdens openingstijden

 • wo 28 sep Voorlezen in de bieb

  Niets lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even wegkruipen op schoot of in een lekkere stoel en luisteren naar de fijne stem van de voorlezer. In de bieb lezen we veel...

  28 september 2022

  Verschillende vestigingen | elke woensdag, vrijdag en zaterdag

 • wo 28 sep Filmprogramma: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  28 september 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

Bekijk de volledige agenda

Diensten en faciliteiten

Horeca

Neem in Bibliotheek Neude gezellig plaats bij Meneer Potter (begane grond) of eetbar Noda op de tweede verdieping. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kan dat bij Buurten in de Bieb.


Nieuw in de bibliotheek

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen