Lees je door deze lockdown: Afhaalbieb voor gereserveerde materialen

Gepubliceerd op: 15 december 2020 12:30

Vanaf woensdag 16 december kun je als lid van de Bibliotheek Utrecht materialen reserveren en lenen via de Afhaalbieb. Ook blijft het mogelijk om materialen in te leveren. De Afhaalbieb is vooralsnog open tijdens de reguliere openingstijden. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

Je kunt online je materialen reserveren. Medewerkers zetten de materialen klaar en je krijgt een mail als je de reservering op kunt halen. Ook reserveringen die al klaar staan, kunnen vanaf woensdag opgehaald worden. Dit kan op alle vestingen m.u.v. Bibliotheek Waterwin.

Je mag meer en langer lenen. Je mag in totaal twintig materialen in huis hebben. De inleverdatum wordt opgeschoven naar 26 januari en later.

Bibliotheek Waterwin is tot en met 9 februari gesloten.
Lunetten is open, maar op de zaterdagen gesloten.

Programma en activiteiten

Alle programma’s tot en met 19 februari zijn afgelast. Er zijn een paar dingen die online plaats zullen vinden. Die vermelden we altijd op onze homepage.

Online bibliotheek

Als lid kun je e-books en luisterboeken lenen en luisteren via onlinebibliotheek.nl. De online bibliotheek biedt ruim 32.000 e-books en 4.300 luisterboeken.

Verrassingstas

Goed nieuws voor alle kinderen die lid zijn van de bieb en willen blijven lezen: de verrassingstas. Kom naar de bieb en haal een verrassingstas vol boeken. Er staan al tassen klaar, maar als je een speciale wens hebt, gaan we direct voor je aan de slag. Je krijgt de tas mee op vertoon van je biebpas. Je mag de boeken een aantal weken lenen.

De actie start maandag 21 december en gaat door totdat de lockdown voorbij is en de bieb weer open mag. De verrassingstassen kun je ophalen tijdens de openingstijden in de Bibliotheek Neude, Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen, Leidsche Rijn Centrum, en Vleuterweide.

Nog geen lid?

Geen lid van de bibliotheek en toch blijven lenen en luisteren? Vanaf vrijdag 18 december kun je voor slechts € 30 een jaarabonnement afsluiten. Dan kun je direct online lenen en luisteren. Kijk voor de voorwaarden op bibliotheekutrecht.nl/lidworden.

Voor vragen kunnen leden ook nu terecht bij onze Klantenservice:
klantenservice@bibliotheekutrecht.nl | 030-2861800 (ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur)