Richtlijnen rondom corona - Denk om elkaar

We zijn blij je weer te zien! Kom lenen, lezen, kopiƫren en printen. Er zijn beperkt plekken beschikbaar om te werken of studeren. Om jouw gezondheid en die van de bezoekers en medewerkers te garanderen, zijn er een aantal regels.

1,5 meter

Binnen en buiten de bibliotheek houd je altijd 1,5 meter afstand.Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden. Jongeren van 13 t/m 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel van volwassenen. Voor klassen die via een groepsabonnement lenen, geldt dat er maximaal vier kinderen per groep naar binnen kunnen.

Mondkapje niet meer verplicht

Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Je moet wel altijd de 1,5 meter afstand houden.

Registratie en gezondheidscheck

Kom je voor verblijf of een activiteit in de bibliotheek, dan vragen we ter plekke om je te registreren. Dat kan via een QR-code of een registratiekaart. Je gegevens blijven 14 dagen privacy-proof bewaard voor mogelijk bron- en contactonderzoek door de GGD. Daarna worden je gegevens vernietigd. Let op: kom je alleen boeken lenen en/of terugbrengen, dan hoef je je niet te registreren.

Reserveren voor activiteiten

Voor de meeste activiteiten moet je vooraf reserveren, in verband met de beschikbare ruimte. Bij elke activiteit wordt aangegeven of reserveren al dan niet nodig is. Kijk dus in onze agenda wat de situatie is bij de activiteit die je wilt bezoeken.

Verblijven, werk- en studieplekken

(Voor)lezen kan in Bibliotheek Neude op de aangewezen zitplaatsen. Zijn alle plaatsen bezet, dan moet je even wachten. Op=op.

Algemene regels

 • Houd je aan alle andere RIVM-regels.
 • Blijf thuis als je klachten hebt. 
 • Ook als een huisgenoot koorts heeft of benauwd is, blijf je thuis.
 • Binnen en buiten de bibliotheek houd je 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Er staat handgel voor je klaar.
 • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.

Tot slot

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers. Het kan zijn dat je even moet wachten als het maximum aantal mensen binnen is.


Vanaf zaterdag 25 september gelden nieuwe coronaregels. De 1,5 meter afstand-regel vervalt. We mogen meer bezoekers ontvangen bij onze activiteiten. Er zijn meer werkplekken. Wel geldt er een nieuwe regel voor een bezoek aan activiteiten in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude:

 • Bij een voorstelling in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude is een QR-code via de CoronaCheckApp of papieren coronabewijs verplicht vanaf 13 jaar en ouder: een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag (van max. 24 uur oud) of een corona herstelbewijs. Vanaf 14 jaar is ook het tonen van ID verplicht.
 • Voor een gewoon bibliotheekbezoek of voor activiteiten in de overige zalen van Bibliotheek Neude en in de andere vestigingen geldt deze regel niet. Je hoeft hier geen QR-code of papieren coronabewijs te laten zien.
 • Breng je een bezoek aan onze horeca, Meneer Potter of Noda bij Bibliotheek Neude of Buurten in de Bieb bij Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, dan is ook een QR-code of papieren coronabewijs nodig.
 • Op verschillende plekken in de bibliotheek blijven we zorgen voor handgel en alcoholdoekjes.
 • Daarnaast vragen we je andere bezoekers te respecteren die nog wel afstand willen houden of een mondkapje willen dragen. En vragen we je om je aan alle andere RIVM-regels te houden en thuis te blijven als je klachten hebt.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over onze maatregelen? Neem gerust contact op met onze klantenservice door te mailen naar klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of kijk op onze Klantenservicepagina.