Nieuws over de Bibliotheek Neude

• Theaterschool Utrecht op zoek naar ouderen en spelers voor bijzonder theaterproject over WOII

2 maart 2020

In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam maakt theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk details van Theaterschool Utrecht op zoek naar ouderen en spelers voor bijzonder theaterproject over WOII

• Verhuizing in de media

20 februari 2020

Na de Grote Utrechtse boekverhuizing door de kinderen op zondag 16 februari, was het vanaf maandag de 17e de beurt aan de echte verhuizers. Zij verplaatsen in totaal zo'n 3.168 meter aan boeken en andere materialen, dat zijn zo'n 6.336 verhuisdozen. Elke 20 minuten rijdt er een verhuiswagen op en neer. Met 11-15 mensen werken ze ruim 250 uur om alles in te pakken, naar de Neude te rijden, weer uit te pakken en op z'n plek te zetten. Op woensdag 19 februari kwamen de Utrechtse media een kijkje nemen....

Bekijk details van Verhuizing in de media

• Honderden kinderen helpen Bibliotheek Utrecht bij boekverhuizing

16 februari 2020

Zo’n 300 kinderen hielpen 16 februari tijdens de Culturele Zondag Bieb > Bieb De grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van de kinderboekencollectie van de Centrale Bibliotheek. Via de Oudegracht en de Vinkenburgstraat gaven zij in totaal 450 boeken aan elkaar door met als eindpunt de Bibliotheek Neude, die 13 maart haar deuren opent.

Bekijk details van Honderden kinderen helpen Bibliotheek Utrecht bij boekverhuizing

• Utrechtse kinderen helpen bibliotheek met grote boekverhuizing

20 januari 2020

Utrechtse basisschoolkinderen helpen de Bibliotheek Utrecht 16 februari tijdens de grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van kinderboeken naar de nieuwe vestiging. De boeken worden door hen op feestelijke wijze overgebracht van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht naar de nieuwe locatie aan de Neude.

Bekijk details van Utrechtse kinderen helpen bibliotheek met grote boekverhuizing

• Reactie kunstcommissie Neude

10 januari 2020

Vijf kunstenaars krijgen vanaf 13 maart de kans permanent te exposeren in onze nieuwe vestiging aan de Neude. Dat daarbij gekozen is voor 5 witte mannen maakte het nodige los. De kritiek dat er met deze keuze voorbij is gegaan aan het streven naar diversiteit en pluriformiteit van cultuuruitingen kunnen we ons goed voorstellen. Daarom lichten we onze keuze graag toe.

Bekijk details van Reactie kunstcommissie Neude

• Hedendaagse kunst in de nieuwe vestiging aan de Neude

8 januari 2020

Het is bijna zover. 13 maart opent Bibliotheek de Neude de deuren. Hiermee krijgt Utrecht er meteen éen van de grootste publieke gebouwen bij. Daar is ook ruimte voor hedendaagse kunst. Vijf prominente Utrechtse kunstenaars krijgen er een permanent podium voor hun kunstwerken.

Bekijk details van Hedendaagse kunst in de nieuwe vestiging aan de Neude

• De Centrale Bibliotheek gaat verhuizen naar de Neude

12 december 2019

De Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht gaat verhuizen naar het voormalige postkantoor aan de Neude. De Centrale aan de Oudegracht blijft open tot en met zondag 16 februari 17.00 uur. Je kunt er tot dat moment lenen, inleveren en je reserveringen ophalen. Daarna kun je tot de opening van de Neude terecht in de 12 overige vestigingen.

Bekijk details van De Centrale Bibliotheek gaat verhuizen naar de Neude