Nieuws over de Bibliotheek Neude

Resultaat 1 - 10 (van 17)

• Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

13 september 2020

Vandaag zijn de prijswinnaars van de zomerse schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Utrecht bekendgemaakt. Dat gebeurde in drie rondes in Theater Bibliotheek Neude.

Bekijk details van Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

• Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

Naomi Kamminga en Vicky Donata winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek Utrecht

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

• Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar

13 september 2020

Youri van Boxtel en Zoë Mors winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek.

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar

• Hoogt on Tour van start in filmzaal Bibliotheek Neude

27 augustus 2020

Vanaf donderdag 27 augustus heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om films te vertonen. In de filmzaal van Bibliotheek Neude zal Hoogt on Tour zes dagen per week premièrefilms programmeren onder de naam Hoogt in Bieb Neude. Dit is voor Hoogt on Tour een mooie gelegenheid om weer een actieve rol te spelen in de binnenstad.

Bekijk details van Hoogt on Tour van start in filmzaal Bibliotheek Neude

• Weer werken, studeren en lezen in de bieb

5 juni 2020

Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om te verblijven in de bibliotheek. Je kunt dan een krant of tijdschrift lezen of werken en studeren aan de computer of met je eigen laptop.

Bekijk details van Weer werken, studeren en lezen in de bieb

• De bieb is open

20 mei 2020

De bieb gaat steeds een beetje meer open. Je kunt weer lenen, terugbrengen en naar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni kun je ook weer werken, studeren en lezen in de bieb.

Bekijk details van De bieb is open

• De bieb is weer open!

11 mei 2020

Het is maandag 11 mei, kwart voor 10 in de ochtend. Van de Bibliotheek Neude tot in de Vinkenburgstraat staat een lange rij mensen te wachten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. “We hebben er met elkaar lang op moeten wachten en we zijn er heel erg blij mee!” zegt directeur Ton van Vlimmeren. Daarna opent wethouder Anke Klein de deur en stapt als eerst naar binnen, onder gejuich en applaus. “Lieve Utrechters, van harte gefeliciteerd met de opening van Bibliotheek Neude”, schrijft ze als eerste...

Bekijk details van De bieb is weer open!

• Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

8 mei 2020

Maandag 11 mei mogen eindelijk de eerste bezoekers de Bibliotheek Neude binnen.

Bekijk details van Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

• Brieven die bleven - Theater na de Dam

2 mei 2020

In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam zou theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling maken, gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Die voorstelling zou gespeeld worden in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Bibliotheek Neude. Dat kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Hier lees je wat er wel gaat gebeuren.

Bekijk details van Brieven die bleven - Theater na de Dam

• Naar aanleiding van vragen in de media

1 mei 2020

Nadat we vorige week de informatie over het laatste kunstwerk van Maarten Baas publiceerden kregen we vragen uit de media over financiering van de kunst in de Bibliotheek Neude. En waren er gemengde reacties op het kunstwerk.

Bekijk details van Naar aanleiding van vragen in de media