Nieuws over de Bibliotheek Neude

Resultaat 1 - 10 (van 14)

 • Weer werken, studeren en lezen in de bieb

  5 juni 2020

  Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om te verblijven in de bibliotheek. Je kunt dan een krant of tijdschrift lezen of werken en studeren aan de computer of met je eigen laptop.

  Bekijk details van Weer werken, studeren en lezen in de bieb

 • De bieb is open

  20 mei 2020

  De bieb gaat steeds een beetje meer open. Je kunt weer lenen, terugbrengen en naar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni kun je ook weer werken, studeren en lezen in de bieb.

  Bekijk details van De bieb is open

 • Bibliotheek Neude nu ook open voor niet-leden

  20 mei 2020

  Goed nieuws voor iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe Bibliotheek Neude. Vanaf vrijdag 22 mei kunnen ook niet-leden naar binnen om een kijkje te nemen.

  Bekijk details van Bibliotheek Neude nu ook open voor niet-leden

 • De bieb is weer open!

  11 mei 2020

  Het is maandag 11 mei, kwart voor 10 in de ochtend. Van de Bibliotheek Neude tot in de Vinkenburgstraat staat een lange rij mensen te wachten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. “We hebben er met elkaar lang op moeten wachten en we zijn er heel erg blij mee!” zegt directeur Ton van Vlimmeren. Daarna opent wethouder Anke Klein de deur en stapt als eerst naar binnen, onder gejuich en applaus. “Lieve Utrechters, van harte gefeliciteerd met de opening van Bibliotheek Neude”, schrijft ze als eerste...

  Bekijk details van De bieb is weer open!

 • Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

  8 mei 2020

  Maandag 11 mei mogen eindelijk de eerste bezoekers de Bibliotheek Neude binnen.

  Bekijk details van Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

 • Brieven die bleven - Theater na de Dam

  2 mei 2020

  In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam zou theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling maken, gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Die voorstelling zou gespeeld worden in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Bibliotheek Neude. Dat kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Hier lees je wat er wel gaat gebeuren.

  Bekijk details van Brieven die bleven - Theater na de Dam

 • Naar aanleiding van vragen in de media

  1 mei 2020

  Nadat we vorige week de informatie over het laatste kunstwerk van Maarten Baas publiceerden kregen we vragen uit de media over financiering van de kunst in de Bibliotheek Neude. En waren er gemengde reacties op het kunstwerk.

  Bekijk details van Naar aanleiding van vragen in de media

 • ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas

  24 april 2020

  Kennis laten maken met kunst en cultuur is een van de vijf wettelijke functies van de bibliotheek. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het programmeren van film, theater, dans en muziek. En door ruimte te bieden aan beeldende kunst, zowel met tijdelijke exposities als met permanente kunstwerken. Een onafhankelijke commissie met specialisten op het gebied van kunst selecteerde vijf Utrechtse kunstenaars, die ieder een nieuw kunstwerk maakten geïnspireerd op de architectuur van...

  Bekijk details van ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas

 • Theaterschool Utrecht op zoek naar ouderen en spelers voor bijzonder theaterproject over WOII

  2 maart 2020

  In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam maakt theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van Theaterschool Utrecht op zoek naar ouderen en spelers voor bijzonder theaterproject over WOII

 • Verhuizing in de media

  20 februari 2020

  Na de Grote Utrechtse boekverhuizing door de kinderen op zondag 16 februari, was het vanaf maandag de 17e de beurt aan de echte verhuizers. Zij verplaatsen in totaal zo'n 3.168 meter aan boeken en andere materialen, dat zijn zo'n 6.336 verhuisdozen. Elke 20 minuten rijdt er een verhuiswagen op en neer. Met 11-15 mensen werken ze ruim 250 uur om alles in te pakken, naar de Neude te rijden, weer uit te pakken en op z'n plek te zetten. Op woensdag 19 februari kwamen de Utrechtse media een kijkje nemen....

  Bekijk details van Verhuizing in de media