Bibliotheek Vleuterweide

Praktische informatie

Openingstijden & contact

Activiteiten

Bekijk de agenda

Bibliotheek Vleuterweide gaat verbouwen!

Van 1 juli tot half november is Bibliotheek Vleuterweide dicht vanwege een verbouwing. We gaan de hele Bieb opnieuw inrichten tot een moderne en duurzame Bibliotheek. 

Samen met de wijk

Samen met de wijk hebben we naar de herinrichting gekeken. De BiebMakers Jeugd en Jong - kinderen uit de wijk - hebben hun wensen en ideeën met ons gedeeld en de plannen besproken. Ook andere wijkbewoners zijn actief betrokken geweest bij de herinrichting. Het wordt een plek waar je veel kunt beleven. Voor elke leeftijdsgroep komt er een aparte sfeer, met eigen kleuren en materialen. We werken duurzaam, met hergebruik van bestaande materialen. 

Lenen en inleveren

Tot en met zaterdag 29 juni kun je jouw boeken lenen en inleveren bij Bibliotheek Vleuterweide. Daarna is de Bieb gesloten. Let op: ook de inleverbus sluit na 29 juni.

Reserveren

Vanaf 15 juni kun je geen boeken meer reserveren in Bibliotheek Vleuterweide. En na 29 juni kun je er ook geen boeken meer laten klaarzetten om op te halen. Vanaf dan staan ze voor je klaar in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. 

Wil je dat niet? Pas dan je ophaallocatie aan via inloggen in Mijn Menu. Of neem contact op met de klantenservice.


 

Waar kun je terecht?

Tijdens de verbouwing ben je van harte welkom bij één van onze Bibliotheken in de buurt. Het dichtst bij zijn Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en Bibliotheek de Meern. Kijk hier voor de adressen en openingstijden.

Zomerlenen

Vanaf 28 juni gaat het zomerlenen in. Dan mag je 20 materialen lenen voor 6 weken. Wil je langer of meer lenen? Vraag het bij de balie of neem contact op met de klantenservice. 
Breid tijdelijk je boekenkast thuis uit en leen zoveel boeken van Bibliotheek Vleuterweide als je wilt. En zo lang als je wilt: je mag ze lenen tot uiterlijk tot 1 november 2024!

Heb je een vraag?

Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice. Mail: klantenservice@bibliotheekutrecht.nl.Telefoon/whatsapp: 030 - 286 1800. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 - 17.00 uur.


Informatiepunt

Heb je vragen over digitale overheidszaken, zoals het aanvragen van je DigiD of studiefinanciering? Of heb je een vraag over toeslagen of een uitkering? We helpen je bij het vinden van de informatie of verwijzen je door naar de juiste organisatie. We geven direct informatie. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Iedereen is welkom. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Ga naar het Informatiepunt

Voorlezen

Elke woensdag wordt er een half uur voorgelezen in een bibliotheek bij jou in de buurt. Kom langs en schuif aan!

elke woensdag, 15.00 – 15.30 uur

Nb: de laatste woensdag van de maand is er voorlezen in het Spaans / El ultimo miercoles del mes hay lectura en Español.

Let op: I.v.m. vakantie wordt er van vrijdag 12 juli t/m zondag 7 september niet voorgelezen.

Faciliteiten

  • Expositieruimte
  • Printen & kopiëren
  • Leestafel
  • Inleverbrievenbus
  • Internet-pc
  • Wifi

Toegankelijkheid

Bibliotheek Vleuterweide is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. We hebben daarvoor een aantal maatregelen genomen:

Bekijk hier alle (bijzondere) voorzieningen voor Bibliotheek Vleuterweide

Heb je een vraag over de toegankelijkheid van Bibliotheek Vleuterweide? Stuur ons een e-mail of bel onze klantenservice via: 030 – 286 1800

Nieuw in onze collectie

Bekijk al onze nieuwe boeken