Het Digicafé

Gepubliceerd op: 25 februari 2022 15:30

Nieuwsgierig naar de online wereld? Kom naar het Digicafé.

Sinds maart 2022 organiseren we digicafé's in Bibliotheek Hoograven en Bibliotheek Overvecht. Twee keer per maand licht het Digicafé een onderwerp toe. Ga met elkaar in gesprek en wissel leuke en handige tips uit. Uiteraard onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij!

Wat is het Digicafé? (een interview met organisatoren Sanne, Marja en Lisandro)

Het Digicafé is een plek om elke maand naar toe te gaan. Samen met anderen verken je de digitale wereld. Door ervaringen uit te wisselen, leer je meer. (foto: v.l.n.r.: Marja, Sanne en Lisandro)

Sanne: In de bieb helpen we veel mensen op weg bij onze verschillende spreekuren. Steeds meer diensten zijn digitaal en ook werken en leren is steeds meer online. Bij de Digicafé’s hopen we door iedere maand weer een nieuw onderwerp te bespreken, wijkbewoners mee te nemen in deze ontwikkelingen. Laagdrempelig, leerzaam en leuk is hierbij de insteek. Je hoeft je dan ook niet vooraf aan te melden en je kan gewoon gratis aansluiten.

Voor wie is het Digicafé?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de digitale wereld. Voor jong en oud. Als je het leuk vindt om meer te weten over digitale onderwerpen ben je van harte welkom!

Welke onderwerpen worden er besproken?

Elke maand staat een onderwerp centraal. Dat kan van alles zijn. Denk aan nepnieuws herkennen of digitaal klasgenoten van vroeger terugzoeken. Ook thema's als veilig op internet, je digitale erfenis en online daten zijn onderwerpen die aan bod komen.

Kun je ook zelf oefenen?

In elke Digicafé is er ruimte om zelf te oefenen. Zodat je ook thuis weet wat je kunt doen. En als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht in een van de inloopspreekuren over digitale vragen.

Wie zijn de initatiefnemers van het Digicafé?

Sanne, Marja en Lisandro zijn de organisatoren van het Digicafé. Ze organiseren het café om te kijken wat er speelt onder de wijkbewoners. Lisandro: We zijn er tijdens het Digicafé om de vragen van bewoners te beantwoorden. We helpen mensen verder en zijn benieuwd naar hun ervaringen. Marja: We bieden met het Digicafé een combinatie van praktische hulp en informatie. Het is dan ook fijn dat mensen achteraf kunnen oefenen. Aanmelden is niet nodig.

Onderwerpen:

• September: Welkom online en de online bibliotheek
  • Oktober: Gezondheid en meer doen met je foto's op smartphone of tablet
  • November: Mobiliteit en wat is jouw online grens
  • December: Zoeken op internet en veilig online winkelen

Meer informatie over Digicafé Overvecht
Meer informatie over Digicafé Hoograven

Heb jij een onderwerp waar we het zeker over moeten hebben in een Digicafé? Laat het weten! Mail, app of bel naar klantenservice@bibliotheekutrecht.nl, 030 - 286 18 00 (op werkdagenvan 10.00 - 17.00 uur)