De Bibliotheek Utrecht

Expo Nederlands Film Festival

Slimme chatbots, AI en XR, gaming en online documentaires. De 10 geselecteerde projecten die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie zijn te zien in Bieb Neude van 22 t/m 28 september.

Bekijk het programma.

 

 

Alternatieve rolstoelingang Bibliotheek Neude

Iedereen is van harte welkom in Bibliotheek Neude. Wegens omstandigheden is de lift bij de hoofdingang niet toegankelijk. Bezoekers met een rolstoel, rollator, scootmobiel of kinderwagen kunnen via een andere route de bibliotheek gewoon blijven bezoeken. Heb je daarbij hulp nodig? Bel dan 06 19274104.

Lees meer

Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’

De bieb is natuurlijk een supergoede plek om de Kinderboekenweek te vieren. Met o.a. een speurtocht en heel veel theater. Zoals de première van ‘Mijn huis is jouw huis’. Bekijk nu vast wat er vanaf woensdag 4 oktober te doen is.

Reserveer je tickets.

 

 


Nieuws

  • Nieuw: Het Professional abonnement

    Kinderen en jongeren die lezen presteren beter op school en vergroten hun verbeeldingskracht en empathie. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten spelen daar een belangrijke rol in. Daarom is er speciaal voor hen nu een bibliotheekabonnement met 30% korting.

  • Werken bij de Bieb: Directeur Bedrijfsvoering

    Je stelt als directeur Bedrijfsvoering/MT-lid mede het strategisch beleid op, waarbij je dit op aansprekende wijze uitdraagt en de medewerkers meeneemt in de nieuwe visie en werkwijzen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!

  • Publieksjaarverslag 2022

    Lees in ons Publieksjaarverslag 2022 over alle mooie biebprojecten. Goed nieuws: we kunnen hiermee doorgaan. De gemeente Utrecht heeft gisteren een positief besluit genomen over de bibliotheek. Dit betekent dat er voorlopig geen wijkbibliotheken hoeven te sluiten.

Meer nieuws

Openingstijden bibliotheken

Bibliotheek Neude
09:00 - 21:00
Bibliotheek De Meern
14:00 - 18:00
Bibliotheek Hoograven
10:00 - 18:00
Bibliotheek Kanaleneiland
10:00 - 18:00
Bibliotheek Oog in Al
10:00 - 18:00
Bibliotheek Overvecht
10:00 - 18:00
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
10:00 - 18:00
Bibliotheek Tuinwijk
10:00 - 18:00
Bibliotheek Vleuten
09:00 - 17:00
Bibliotheek Vleuterweide
10:00 - 18:00
Jeugdbibliotheek Waterwin
14:00 - 18:00
Bibliotheek Zuilen
14:00 - 18:00

Naar alle bibliotheken en openingstijden

Nieuw in onze collectie volwassenen

Bekijk al onze nieuwe boeken

Nieuw in onze collectie jeugd

Bekijk al onze nieuwe boeken

Word jij ook vriend van de bieb?

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Als vriend, via een donatie of met een partnership. Doe je mee? (Foto: Robert Oosterbroek)

Word vriend van Bibliotheek Utrecht

Een hapje of drankje tijdens je bezoek

Neem in Bibliotheek Neude gezellig plaats bij Meneer Potter (begane grond) of eetbar Noda op de tweede verdieping. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kan dat bij Buurten in de Bieb.