Voorschoolse instellingen

Samen met ouders en verzorgers spelen pedagogisch medewerkers een belangrijke rol in de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen die veel voorgelezen worden, leren nieuwe woorden. Ze horen hoe zinnen opgebouwd zijn, oefenen in begrijpend luisteren en maken kennis met de wereld.

Onze programma’s en activiteiten rondom (voor)lezen zijn speciaal ontwikkeld voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers. Kom je er niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij. Ons aanbod voor voor- en vroegschoolse educatie vind je in de webwinkel.

#corona
Maak je je zorgen over schooljaar 2021-2022? Bestel gerust je collecties en plan je activiteiten. Als het niet door kan gaan vinden we samen een oplossing.

Lees meer over onze coronamaatregelen

bestellenvoorschools

Blijf leren en ontdekken

Wij hebben het educatieve online aanbod van de bibliotheek gebundeld voor jong en oud, leden en niet-leden. Daarnaast bieden wij ook een overzicht dat speciaal is opgezet voor scholen. Blijf leren bij de bieb!

Mediaopvoeding

Peuters groeien op in een wereld vol digitale media. Hoe ga je daarmee om? Welke keuzes maak je als ouder of professional? De Bibliotheek Utrecht denkt graag met je mee. Bekijk de video’s met Denise Bontje, specialist mediaopvoeding en (jonge) kinderen, de (boeken)tips en de mogelijkheid voor een webinar over mediaopvoeding bij peuters.

Ga naar de pagina

 

Ons aanbod

Voor baby's en peuters zijn de volgende collecties te bestellen in de webwinkel:

 • Taalcollecties
  Boeken over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven van peuters vind je in onze taalcollecties.
 • Seizoenen en feestdagen
  Bestel een van onze collecties over seizoenen en feestdagen speciaal voor peuters en baby's.
 • Wisselcollecties
  Een mix van 40 versjes, zoekboeken en prentenboeken met of zonder tekst. 
 • Groepsabonnement
  Met een groepsabonnement mag u maximaal 40 boeken lenen en deze 6 weken houden. 
 • Bibliotheekbezoek: Plezier met een prentenboek
  Kom met de groep naar de bibliotheek. De peuters luisteren naar een verhaal en het ‘begrijpend luisteren’ wordt gestimuleerd, door het stellen van vragen en het starten van gesprekjes.

Contact

Heb je vragen over ons aanbod neem dan contact op met een van onze contactpersonen

Dagmar Heytze

Contactpersoon voor BoekStart en de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek Hoograven, Kanaleneiland, Lunetten, Overvecht en Zuilen.

Tineke van der Schaaf

Contactpersoon voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek De Meern, Leidsche Rijn Centrum, Neude, Oog in Al, Tuinwijk, Vleuten, Vleuterweide en Waterwin