Voorschoolse instellingen

Een bibliotheekbezoek rond prentenboeken. Een masterclass voorlezen. Een collectie boeken over naar de kleuterschool gaan. Onze programma’s en activiteiten rondom (voor)lezen zijn speciaal ontwikkeld voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers. Kom je er alleen niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij. Ons aanbod voor voorschoolse instellingen vind je in de webwinkel.

#corona
Maak je je zorgen over schooljaar 2020-2021? Bestel gerust je collecties en plan je activiteiten. Als het niet door kan gaan vinden we samen een oplossing.

Voor alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht is i.v.m. coronamaatregelen een maximumaantal bezoekers vastgesteld. Dit heeft ook gevolgen voor het lenen met een groepsabonnement. Scholen en instellingen kunnen met maximaal 1 volwassene en 4 kinderen ​boeken ruilen. Lees meer over onze coronamaatregelen

Mediaopvoeding

Peuters groeien op in een wereld vol digitale media. Hoe ga je daarmee om? Welke keuzes maak je als ouder of professional? De Bibliotheek Utrecht denkt graag met je mee. Meld je aan voor een van de webinars, lees meer of bekijk onze tips.

Ga naar de pagina

 

Ons aanbod

Samen met ouders spelen pedagogisch medewerkers een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Vooral op het gebied van taalontwikkeling. Voorlezen is daarbij cruciaal. Dankzij boeken maken peuters kennis met de wereld en doen ze ervaringen op. Voor baby's en peuters zijn de volgende collecties te bestellen in de webwinkel:

 • Taalcollecties
  Boeken over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven van peuters vind je in onze taalcollecties.
 • Seizoenen en feestdagen
  Bestel een van onze collecties over seizoenen en feestdagen speciaal voor peuters en baby's.
 • Wisselcollecties
  Een mix van 40 versjes, zoekboeken en prentenboeken met of zonder tekst. 
 • Groepsabonnement
  Met een groepsabonnement mag u maximaal 40 boeken lenen en deze 6 weken houden. 
 • Bibliotheekbezoek: Plezier met een prentenboek
  Kom met de groep naar de bibliotheek. De peuters luisteren naar een verhaal en het ‘begrijpend luisteren’ wordt gestimuleerd, door het stellen van vragen en het starten van gesprekjes.

Contact

Heb je vragen over ons aanbod neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Dagmar Heytze

Accountmanager voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek Hoograven, Kanaleneiland, Lunetten, Overvecht en Zuilen.

Tineke van der Schaaf

Accountmanager voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek De Meern, Oog in Al, Parkwijk, Tuinwijk, Vleuten, Vleuterweide en Waterwin.