Voorschoolse instellingen

Een bibliotheekbezoek rond prentenboeken. Een masterclass voorlezen. Een collectie boeken over naar de kleuterschool gaan. Onze programma’s en activiteiten rondom (voor)lezen zijn speciaal ontwikkeld voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers. Kom je er alleen niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij.

Bibliotheek gesloten ivm corona virus

Onze bibliotheken zijn in ieder geval tot 6 april gesloten in verband met het corona virus. Aan onze contacten in het onderwijs hebben we een nieuwsbrief gestuurd met daarin uitleg over wat dit betekent voor het onderwijs. Lees deze nieuwsbrief hier

Ons aanbod

Samen met ouders spelen pedagogisch medewerkers een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Vooral op het gebied van taalontwikkeling. Voorlezen is daarbij cruciaal. Dankzij boeken maken peuters kennis met de wereld en doen ze ervaringen op. Voor baby's en peuters zijn de volgende collecties te bestellen in de webshop:

 • Taalcollecties
  Boeken over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven van peuters vind je in onze taalcollecties.
 • Seizoenen en feestdagen
  Bestel een van onze collecties over seizoenen en feestdagen speciaal voor peuters en baby's.
 • Wisselcollecties
  Een mix van 40 versjes, zoekboeken en prentenboeken met of zonder tekst. 
 • Groepsabonnement
  Met een groepsabonnement mag u maximaal 40 boeken lenen en deze 6 weken houden. 

Wil je eerst weten wat het kost? Bekijk dan onze tarieven >>


Contact

Bij calamiteiten bel je 030-2861800. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Dagmar Heytze

Accountmanager voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Bibliotheek Hoograven, Kanaleneiland, Lunetten, Overvecht en Zuilen.

Tineke van der Schaaf

Accountmanager voor de peutercentra en kinderopvang rondom de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek De Meern, Oog in Al, Parkwijk, Tuinwijk, Vleuten, Vleuterweide en Waterwin.