Nieuws over Bibliotheek Tuinwijk

Resultaat 151 - 160 (van 165)

 • Bibliotheek Lunetten weer open Bekijk details

  21 juni 2020

  Vanaf maandag 22 juni is Bibliotheek Lunetten weer geopend op:

 • Weer werken, studeren en lezen in de bieb Bekijk details

  5 juni 2020

  Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om te verblijven in de bibliotheek. Je kunt dan een krant of tijdschrift lezen of werken en studeren aan de computer of met je eigen laptop.

 • De bieb is open Bekijk details

  20 mei 2020

  De bieb gaat steeds een beetje meer open. Je kunt weer lenen, terugbrengen en naar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni kun je ook weer werken, studeren en lezen in de bieb.

 • De bieb is weer open! Bekijk details

  11 mei 2020

  Het is maandag 11 mei, kwart voor 10 in de ochtend. Van de Bibliotheek Neude tot in de Vinkenburgstraat staat een lange rij mensen te wachten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. “We hebben er met elkaar lang op moeten wachten en we zijn er heel erg blij mee!” zegt directeur Ton van Vlimmeren. Daarna opent wethouder Anke Klein de deur en stapt als eerst naar binnen, onder gejuich en applaus. “Lieve Utrechters, van harte gefeliciteerd met de opening van Bibliotheek Neude”, schrijft ze als eerste...

 • Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude Bekijk details

  8 mei 2020

  Maandag 11 mei mogen eindelijk de eerste bezoekers de Bibliotheek Neude binnen.

 • De afhaalbieb Bekijk details

  7 mei 2020

  Zoals je misschien al hebt gehoord mogen de bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open. Dit betekent dat wij per direct met de Afhaalbieb zijn gestopt.

 • Brieven die bleven - Theater na de Dam Bekijk details

  2 mei 2020

  In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam zou theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling maken, gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Die voorstelling zou gespeeld worden in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Bibliotheek Neude. Dat kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Hier lees je wat er wel gaat gebeuren.

 • Naar aanleiding van vragen in de media Bekijk details

  1 mei 2020

  Nadat we vorige week de informatie over het laatste kunstwerk van Maarten Baas publiceerden kregen we vragen uit de media over financiering van de kunst in de Bibliotheek Neude. En waren er gemengde reacties op het kunstwerk.

 • Opening Neude afgelast Bekijk details

  12 maart 2020

  Zoals je wellicht via de media hebt vernomen, dienen vanaf heden evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland te worden afgelast. Tot ons groot verdriet betekent dit dat de feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek Neude op vrijdag 13 maart niet doorgaat. Alle vestigingen blijven tot 1 juni gesloten. Inleveren, lenen en je reservering ophalen is daardoor niet mogelijk.

 • Hedendaagse kunst in Bibliotheek Neude Bekijk details

  8 januari 2020

  Bibliotheek Neude is ook een plek voor kunst. Met tijdelijke tentoonstellingen én met vijf permanente kunstwerken. Het gaat om werken van Utrechtse kunstenaars, zowel (inter)nationaal als aanstormend talent: Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans, Jop Vissers Vorstenbosch en Maarten Baas. Bij de opening in 2020 zijn de eerste vier kunstwerken direct geplaatst. Nu hangt ook het laatste werk, van Maarten Baas, op zijn plek. Daarmee hebben vijf Utrechtse kunstenaars een permanent podium voor hun...

Paginanavigatie