Nieuws over Bibliotheek Hoograven

Resultaat 71 - 80 (van 170)

  • Winnaars Kinderjury 2022 bekend Bekijk details

    22 mei 2022

    Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

  • Naar aanleiding van berichten in de media Bekijk details

    20 mei 2022

    In de media zijn gisteren en vandaag berichten verschenen over de financiën van de Bibliotheek Utrecht. Door verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen voor onderhoud en energie, is er een aanzienlijk structureel financieel tekort. Daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk bezuinigen we waar mogelijk. Maar zonder extra subsidie lukt het niet om het financiële tekort te dichten en zullen we meerdere bibliotheken in de wijken moeten sluiten. We hopen dat het zo ver niet hoeft te komen en...

  • Wanneer – Oekraïens gedicht Bekijk details

    10 mei 2022

    Op World Poetry Day, 21 maart 2022, gaf het Utrechts Stadsdichtersgilde de Oekraïense dichter Haska Shyyan de opdracht tot het schrijven van een nieuw gedicht. Dit om in deze roerige tijden de literaire band te benadrukken tussen Utrecht en UNESCO City of Literature zusterstad Lviv. Haska Shyyan is afkomstig uit Lviv, ze woont en werkt sinds een paar maanden in Brussel. Haar gedicht 'Wanneer' is er in een Nederlandse vertaling van Rien Hamers en in het Engels, vertaald door Fred Penninga van het...

  • Nieuw: Abonnement Welkom Bekijk details

    2 mei 2022

    De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen. Ook voor Utrechters die in een asielprocedure zitten. En voor Oekraïners die op de vlucht zijn. Voor hen is er nu het abonnement Welkom. Een nieuw gratis abonnement om kennis te maken met Bibliotheek Utrecht.

  • Lezen doe je overal! Bekijk details

    2 mei 2022

    Howaida en Laya in groep 6 van obs de Panda zijn ambassadeur van de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’. Lezen vinden ze allebei heel leuk om te doen. En ook heel belangrijk.

  • Uniek Mediacollege met Diederik Jekel Bekijk details

    21 april 2022

    Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd (23 april, 2017). Beeld & Geluid herdenkt de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen. Dit unieke Mediacollege is op dinsdag 13 september in Bibliotheek Neude.

  • Publieksjaarverslag Bibliotheek Utrecht 2021 Bekijk details

    20 april 2022

    Bibliotheek Utrecht is een platform voor vele partners in programma, activiteiten en collectie. We hadden tal van activiteiten voor jong en oud, openden Informatiepunten - voor vragen over taal, digitaal, de overheid, werk, geld, gezondheid en wonen -, maakten een start met het programma 'Door en Voor Utrechters', - met initiatieven uit de stad - en brachten boeken nog dichter bij de jeugd met de Bibliotheek op school.

  • Duizenden gratis e-books en luisterboeken Bekijk details

    14 april 2022

    Om Oekraïners te voorzien van een scala aan gratis lees-, luister-, leer- en entertainmentmogelijkheden, heeft de multimedia-contentleverancier Odilo (samenwerkingspartner van de online Bibliotheek) een gratis app gelanceerd. De app is beschikbaar in heel Europa en biedt onder meer 3000 e-books en luisterboeken, in allerlei genres, waarvan 1700 Oekraïense titels en 500 Engelstalige. Er zit materiaal bij voor zowel kinderen als volwassenen.

  • Maryam Aharam Voorleeskampioen 2022 en Sophie Vos winnaar Read2Me! 2022 Bekijk details

    25 maart 2022

    Vrijdag 25 maart vonden in Theater Bibliotheek Neude twee Voorleeswedstrijden plaats. ’s Morgens won Maryam Aharam de Utrechtse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groepen 7 en 8. En ’s middags was Sophie de jurywinnaar bij de finale van Read2Me! voor brugklassers. Nyama Gassama werd uitgeroepen tot publiekswinnaar.

  • Boekdonatie Longkanker Nederland Bekijk details

    24 maart 2022

    Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland maakte samen met artsen en patiënten een boek waarin de belangrijkste vragen en antwoorden over longkanker staan. Dit boek is nu ook te leen in bibliotheken in Nederland. Op woensdag 23 maart reikte Lidia Barberio, directeur van Longkanker Nederland, het eerste exemplaar van het boek uit aan collectioneur Jan ten Ham van de Bibliotheek Neude.

Paginanavigatie