Nieuws over Bibliotheek Vleuten

Resultaat 71 - 80 (van 180)

 • Voetballeeshoek geopend door Sander van de Streek Bekijk details

  29 juni 2022

  FC Utrecht-speler Sander van de Streek opende vandaag samen met Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht, een voetballeeshoek in Bibliotheek Neude. In de voetballeeshoek kun je chillen en lekker lezen, want verhalen en voetbal, dat gaat heel goed samen.

 • De favoriete leesplek van: Howaida (10) uit Kanaleneiland Bekijk details

  24 juni 2022

  Vanaf 24 juni 2022 start de Utrechtse krant DUIC met een nieuwe rubriek – de favoriete leesplek van Utrechtse kinderen thuis. Kinderen worden gefotografeerd in hun eigen huis, op de plek waar ze het liefste lezen en met hun favoriete boek van dat moment. Howaida uit Kanaleneiland is de eerste in deze nieuwe reeks.

 • Prinses Laurentien maakt Taalhelden 2022 bekend in Bibliotheek Neude Bekijk details

  21 juni 2022

  Op 20 juni maakte prinses Laurentien in de Grote hal van Bibliotheek Neude de Taalhelden 2022 bekend. Deze prijs zet mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inzetten voor het verbeteren van de basisvaardigheden.

 • Marion Pauw wint Gouden Strop tijdens Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude Bekijk details

  9 juni 2022

  In Bibliotheek Neude zijn donderdag 9 juni tijdens de Avond van het Spannende Boek de Nederlandse Thrillerprijzen 2022 bekendgemaakt. Marion Pauw won met ‘Vogeleiland’ de NBD Biblion Gouden Strop 2022, dé prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Anya Niewierra kreeg de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor thrillers, voor ‘De Camino’. Bas Haan won met zijn thrillerdebuut ‘Lenoir’ de NBD Biblion Schaduwprijs. En de Zilveren Strop, een vakjuryprijs voor...

 • 10.000 boeken gezocht voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland Bekijk details

  9 juni 2022

  Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) zoekt 10.000 boeken voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland. De boeken worden gebruikt voor een kunstinstallatie dat 23 september tijdens de opening van het ILFU te zien zal zijn.

 • Bieb op de Werkvloer: Iedere McDonald’s-medewerker (digi)vaardig Bekijk details

  8 juni 2022

  We leven in een samenleving die steeds digitaler wordt. Dat is voor heel veel mensen lastig. Ook voor veel jongeren. Om deze jongeren beter te bereiken starten McDonald’s Utrecht en de Bibliotheek Utrecht, McDonald’s Amersfoort en de Bibliotheek Eemland, en het Bibliotheek Service Centrum Utrecht (BiSC) een aantal samenwerkingspilots. Deze zijn gericht op de versterking van (digitale) basisvaardigheden van medewerkers van McDonald’s. En van de klanten.

 • Goed nieuws voor de bibliotheek in het coalitieakkoord Bekijk details

  3 juni 2022

  We hebben goed nieuws. Woensdag werd het nieuwe Utrechtse coalitieakkoord 2022-2026 gepresenteerd. Het akkoord onderschrijft het grote maatschappelijke en educatieve belang van de Bibliotheek Utrecht. We zijn een essentiële basisvoorziening.

 • 1000 Utrecht-boeken voor de bieb Bekijk details

  2 juni 2022

  Utrecht bestaat vandaag 900 jaar! En dat vieren we! Bijvoorbeeld met de lancering van het prentenboek ‘de Spoken van het Stadhuis’.

 • Oproep – Je favoriete leesplek in de krant Bekijk details

  2 juni 2022

  Hou jij van lezen? Doe dan mee met de fotoreeks over kinderen en hun favoriete leesplek thuis. Samen met de Utrechtse krant DUIC maakt de bieb deze fotoserie.

 • Educatie-aanbod voor nieuw schooljaar Bekijk details

  25 mei 2022

  De Bibliotheek Utrecht wil, als één van de initiatiefnemers van het Leesoffensief Utrecht, dat alle Utrechtse kinderen het onderwijs (digitaal) geletterd verlaten. Goed kunnen lezen legt hiervoor de basis en is dus ontzettend belangrijk. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten spelen hier een grote rol in. Wij ondersteunen hen dan ook graag met inspirerende activiteiten en boekencollecties. Voor leerlingen én ouders. En voor degenen die zich verder willen professionaliseren in het geven...

Paginanavigatie