Nieuws

Resultaat 151 - 160 (van 171)

 • Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar Bekijk details

  13 september 2020

  Youri van Boxtel en Zoë Mors winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek.

 • Bibliotheek gesloten tot en met 18 november Bekijk details

  1 september 2020

  In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn vanaf woensdag 4 november 18.00 uur tot en met woensdag 18 november alle vestigingen van Bibliotheek Utrecht gesloten. Alle activiteiten in deze periode zijn afgelast. We vinden dit natuurlijk heel erg jammer, maar in deze tijd kan het niet anders. We vragen je begrip hiervoor.

 • Hoogt on Tour van start in filmzaal Bibliotheek Neude Bekijk details

  27 augustus 2020

  Vanaf donderdag 27 augustus heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om films te vertonen. In de filmzaal van Bibliotheek Neude zal Hoogt on Tour zes dagen per week premièrefilms programmeren onder de naam Hoogt in Bieb Neude. Dit is voor Hoogt on Tour een mooie gelegenheid om weer een actieve rol te spelen in de binnenstad.

 • De Bibliotheek Overvecht gaat verbouwen vanaf maandag 24 augustus Bekijk details

  23 juli 2020

  De Bibliotheek Overvecht wordt vernieuwd. De bibliotheek is vanaf maandag 24 augustus gesloten. Er komt een nieuwe indeling, met meer ruimte voor activiteiten. Er komen nieuwe meubels, een nieuwe vloer, nieuwe verlichting, wanddecoraties en expositieruimte. De bibliotheek zal 3 maanden dicht zijn. Daarna gaan we weer open met een mooie, nieuwe bibliotheek.

 • Deirdre Carasso nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht Bekijk details

  21 juli 2020

  Per 15 december treedt Deirdre Carasso aan als nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht. Zij volgt Ton van Vlimmeren op die eind dit jaar met pensioen gaat.

 • Onderzoeken & verdiepen met nieuwe digitale bronnen Bekijk details

  29 juni 2020

  Via de Bibliotheek Utrecht krijgen leden t/m november 2020 toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

 • Bibliotheek Lunetten weer open Bekijk details

  21 juni 2020

  Vanaf maandag 22 juni is Bibliotheek Lunetten weer geopend op:

 • Weer werken, studeren en lezen in de bieb Bekijk details

  5 juni 2020

  Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om te verblijven in de bibliotheek. Je kunt dan een krant of tijdschrift lezen of werken en studeren aan de computer of met je eigen laptop.

 • De bieb is open Bekijk details

  20 mei 2020

  De bieb gaat steeds een beetje meer open. Je kunt weer lenen, terugbrengen en naar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni kun je ook weer werken, studeren en lezen in de bieb.

 • De bieb is weer open! Bekijk details

  11 mei 2020

  Het is maandag 11 mei, kwart voor 10 in de ochtend. Van de Bibliotheek Neude tot in de Vinkenburgstraat staat een lange rij mensen te wachten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. “We hebben er met elkaar lang op moeten wachten en we zijn er heel erg blij mee!” zegt directeur Ton van Vlimmeren. Daarna opent wethouder Anke Klein de deur en stapt als eerst naar binnen, onder gejuich en applaus. “Lieve Utrechters, van harte gefeliciteerd met de opening van Bibliotheek Neude”, schrijft ze als eerste...

Paginanavigatie