Nieuws over Bibliotheek Hoograven

Resultaat 101 - 110 (van 165)

 • Nieuwe gratis wifi in de bibliotheek Bekijk details

  29 oktober 2021

  Vanaf 1 november is er in alle vestigingen, behalve Vleuten, nieuwe gratis wifi: publicroam. Het netwerk voor gasten, ‘deBibliotheekUtrecht’, komt per 1 november te vervallen. Met publicroam ben je na één keer aanmelden altijd direct verbonden met wifi zodra je in de bieb komt. Je gegevens zijn veilig en publicroam waarborgt je privacy. Steeds meer bibliotheken en openbare gebouwen werken met publicroam, zodat je ook daar direct bij binnenkomst op de wifi zit.

 • Kunstwerk Neude Bekijk details

  14 oktober 2021

  De plaatsing van ‘Intellectual heritage’, het lichtkunstwerk van Maarten Baas, op de luifel van Bibliotheek Neude, is weer een stap dichterbij.

 • Abdulrazak Gurnah wint Nobelprijs voor Literatuur Bekijk details

  7 oktober 2021

  De Nobelprijs voor Literatuur gaat dit jaar naar Abdulrazak Gurnah. De jury roemt de Tanzaniaanse romanschrijver voor zijn "compromisloze en meelevende beschrijving van de gevolgen van kolonialisme en het lot van vluchtelingen in de kloof tussen culturen en continenten".

 • Bibliotheek Overvecht weer open Bekijk details

  7 oktober 2021

  Bibliotheek Overvecht was gisteren tijdelijk gesloten vanwege een lekkage in het gebouw. De problemen zijn nu gelukkig verholpen en de bibliotheek is vandaag weer geopend.

 • Gewijzigde leenvoorwaarden Bekijk details

  23 september 2021

  Per 1 oktober wijzigen de leenvoorwaarden. Lees hieronder wat er precies gaat veranderen.

 • PvdA Utrecht zamelt meer dan 500 prentenboeken in! Bekijk details

  21 september 2021

  Vrijdag 18 juni startte de landelijke campagne “Geef een prentenboek cadeau”. Dit jaar gaat het om het boek Max en de Maximonsters. Het doel is dat minstens een half miljoen kinderen in Nederland het boek cadeau krijgen. De PvdA Utrecht omarmde dit initiatief en wilde zoveel mogelijk boeken verkrijgen voor kinderen uit taalarme gezinnen. Dat is gelukt! Samen met boekhandel Broese en Bruna Overvecht zijn er meer dan 500 boeken ingezameld. Europarlementariër en tevens ambassadeur van de bibliotheek...

 • Kranten/tijdschriften en leeshoek tijdelijk naar Tribune tijdens NFF Bekijk details

  21 september 2021

  Van vrijdag 24 september t/m vrijdag 1 oktober is Bibliotheek Neude festivallocatie voor het Nederlands Film Festival. De expositie Storyspace staat in deze periode in de Grote hal en er zijn diverse programma's in de zalen. De tijdschriften/kranten en leeshoek zijn om die reden tijdelijk (tot en met woensdag 6 oktober) te vinden bij de Tribune.

 • Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers Bekijk details

  17 september 2021

  Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Steff Geelen. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

 • HKU en De Bibliotheek Utrecht ondertekenen convenant Bekijk details

  17 september 2021

  HKU en De Bibliotheek Utrecht hebben hun samenwerking onderstreept met de ondertekening van een nieuw convenant. ‘Een heel natuurlijke verbintenis tussen twee partijen met een rol van betekenis in het Utrechtse sociaal-culturele veld’, aldus het College van Bestuur van HKU.

 • Goed nieuws: We mogen weer meer vanaf zaterdag 25 september! Bekijk details

  16 september 2021

  Vanaf zaterdag 25 september gelden nieuwe coronaregels. De 1,5 meter afstand-regel vervalt. We mogen meer bezoekers ontvangen bij onze activiteiten. Er zijn meer werkplekken. Wel geldt er een nieuwe regel voor een bezoek aan activiteiten in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude.

Paginanavigatie