Nieuws over Bibliotheek Hoograven

Resultaat 111 - 120 (van 177)

 • Nu te zien: 'De wandelaar: verhalen uit de wijk' Bekijk details

  1 november 2021

  In het kader van Nederland Leest maakt RTV Utrecht i.s.m. de bieb de serie ‘De wandelaar: verhalen uit de wijk.’ Elke aflevering wandelt een (Utrechtse) schrijver door een Utrechtse wijk en zijn er onverwachte ontmoetingen. De wandelingen zijn in Kanaleneiland, Overvecht, Hoograven en de binnenstad.

 • Tafel van Utrecht reikt Black Achievement Awards uit aan 4 Utrechters in Bibliotheek Neude Bekijk details

  29 oktober 2021

  Jaarlijks worden de Utrechtse Black Achievement Awards uitgereikt aan zwarte Utrechters die veel betekenen voor de stad. Dit jaar gaan de Awards naar Babah Tarawally, Natalja Macknack, Dainahare Polonia en Sigourney Kemper. De Tafel van Utrecht reikt ze op vrijdag 29 oktober uit aan hun gasten tijdens de talkshow Vrijdag Live in Bibliotheek Neude.

 • Nieuwe gratis wifi in de bibliotheek Bekijk details

  29 oktober 2021

  Vanaf 1 november is er in alle vestigingen, behalve Vleuten, nieuwe gratis wifi: publicroam. Het netwerk voor gasten, ‘deBibliotheekUtrecht’, komt per 1 november te vervallen. Met publicroam ben je na één keer aanmelden altijd direct verbonden met wifi zodra je in de bieb komt. Je gegevens zijn veilig en publicroam waarborgt je privacy. Steeds meer bibliotheken en openbare gebouwen werken met publicroam, zodat je ook daar direct bij binnenkomst op de wifi zit.

 • Kunstwerk Neude Bekijk details

  14 oktober 2021

  De plaatsing van ‘Intellectual heritage’, het lichtkunstwerk van Maarten Baas, op de luifel van Bibliotheek Neude, is weer een stap dichterbij.

 • Abdulrazak Gurnah wint Nobelprijs voor Literatuur Bekijk details

  7 oktober 2021

  De Nobelprijs voor Literatuur gaat dit jaar naar Abdulrazak Gurnah. De jury roemt de Tanzaniaanse romanschrijver voor zijn "compromisloze en meelevende beschrijving van de gevolgen van kolonialisme en het lot van vluchtelingen in de kloof tussen culturen en continenten".

 • Bibliotheek Overvecht weer open Bekijk details

  7 oktober 2021

  Bibliotheek Overvecht was gisteren tijdelijk gesloten vanwege een lekkage in het gebouw. De problemen zijn nu gelukkig verholpen en de bibliotheek is vandaag weer geopend.

 • Gewijzigde leenvoorwaarden Bekijk details

  23 september 2021

  Per 1 oktober wijzigen de leenvoorwaarden. Lees hieronder wat er precies gaat veranderen.

 • PvdA Utrecht zamelt meer dan 500 prentenboeken in! Bekijk details

  21 september 2021

  Vrijdag 18 juni startte de landelijke campagne “Geef een prentenboek cadeau”. Dit jaar gaat het om het boek Max en de Maximonsters. Het doel is dat minstens een half miljoen kinderen in Nederland het boek cadeau krijgen. De PvdA Utrecht omarmde dit initiatief en wilde zoveel mogelijk boeken verkrijgen voor kinderen uit taalarme gezinnen. Dat is gelukt! Samen met boekhandel Broese en Bruna Overvecht zijn er meer dan 500 boeken ingezameld. Europarlementariër en tevens ambassadeur van de bibliotheek...

 • Kranten/tijdschriften en leeshoek tijdelijk naar Tribune tijdens NFF Bekijk details

  21 september 2021

  Van vrijdag 24 september t/m vrijdag 1 oktober is Bibliotheek Neude festivallocatie voor het Nederlands Film Festival. De expositie Storyspace staat in deze periode in de Grote hal en er zijn diverse programma's in de zalen. De tijdschriften/kranten en leeshoek zijn om die reden tijdelijk (tot en met woensdag 6 oktober) te vinden bij de Tribune.

 • Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers Bekijk details

  17 september 2021

  Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Steff Geelen. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

Paginanavigatie