Nieuws over Bibliotheek Tuinwijk

Resultaat 51 - 60 (van 165)

 • Overhandiging manifest 'Wij maken Utrecht' Bekijk details

  14 september 2022

  Op dinsdag 13 september namen wij samen met DOMunder het manifest ‘Wij maken Utrecht’ in ontvangst. Het manifest is gemaakt door 180 Utrechtse kinderen van basisscholen: de Nieuwe Regentesse, de Pijlstaart en de Jazzsingel. In het manifest staan foto’s van kunstwerken die de kinderen maakten over hun toekomstdromen en wensen voor Utrecht.

 • Informatiepunten in de bibliotheek vaker open Bekijk details

  1 september 2022

  Vanaf maandag 5 september zijn de Informatiepunten in de bibliotheek vaker open. Heb je een vraag over taal of digitaal? Of een vraag over wonen, werk, inkomen of solliciteren. De mensen van het Informatiepunt helpen je graag verder. Als het kan krijg je direct antwoord. En anders weten ze precies waar je het antwoord wel kan vinden.

 • Wethouder Eelco Eerenberg opent Bibliotheek op school in OBO de Kaleidoskoop in Kanaleneiland Bekijk details

  26 augustus 2022

  Vrijdag 26 augustus opende wethouder Eelco Eerenberg de Bibliotheek op school in basisschool de Kaleidoskoop in Kanaleneiland. Het team van deze school en Bibliotheek Utrecht trekken samen op om de leerlingen meer, en met meer plezier, te laten lezen.

 • Onthulling gedicht Vuelta Bekijk details

  8 augustus 2022

  Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht) heeft maandag 8 augustus samen met Susanne Schilderman (wethouder Vuelta Utrecht) en Simone Richardson (directeur La Vuelta Holanda) een speciaal Vuelta-gedicht onthuld op de trappen bij het Stadskantoor. Stadsdichter Ruben van Gogh schreef dit gedicht in opdracht van de bibliotheek. Samen met inwoners van Utrecht is het vertaald in alle 21 talen van de deelnemende wielrenners aan de Vuelta. Én in het Uteregs, Bredaas en Bosch, de steden waar de Vuelta...

 • Extra veel en extra lang lenen deze zomer! Bekijk details

  11 juli 2022

  Tot en met 21 augustus kun je extra veel en extra lang lenen. Je leent 20 materialen tegelijk en leent ze 6 weken. Zo kom je de zomer wel door. Alvast veel (lees)plezier!

 • Voetballeeshoek geopend door Sander van de Streek Bekijk details

  29 juni 2022

  FC Utrecht-speler Sander van de Streek opende vandaag samen met Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht, een voetballeeshoek in Bibliotheek Neude. In de voetballeeshoek kun je chillen en lekker lezen, want verhalen en voetbal, dat gaat heel goed samen.

 • De favoriete leesplek van: Howaida (10) uit Kanaleneiland Bekijk details

  24 juni 2022

  Vanaf 24 juni 2022 start de Utrechtse krant DUIC met een nieuwe rubriek – de favoriete leesplek van Utrechtse kinderen thuis. Kinderen worden gefotografeerd in hun eigen huis, op de plek waar ze het liefste lezen en met hun favoriete boek van dat moment. Howaida uit Kanaleneiland is de eerste in deze nieuwe reeks.

 • Prinses Laurentien maakt Taalhelden 2022 bekend in Bibliotheek Neude Bekijk details

  21 juni 2022

  Op 20 juni maakte prinses Laurentien in de Grote hal van Bibliotheek Neude de Taalhelden 2022 bekend. Deze prijs zet mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inzetten voor het verbeteren van de basisvaardigheden.

 • Marion Pauw wint Gouden Strop tijdens Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude Bekijk details

  9 juni 2022

  In Bibliotheek Neude zijn donderdag 9 juni tijdens de Avond van het Spannende Boek de Nederlandse Thrillerprijzen 2022 bekendgemaakt. Marion Pauw won met ‘Vogeleiland’ de NBD Biblion Gouden Strop 2022, dé prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Anya Niewierra kreeg de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor thrillers, voor ‘De Camino’. Bas Haan won met zijn thrillerdebuut ‘Lenoir’ de NBD Biblion Schaduwprijs. En de Zilveren Strop, een vakjuryprijs voor...

 • 10.000 boeken gezocht voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland Bekijk details

  9 juni 2022

  Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) zoekt 10.000 boeken voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland. De boeken worden gebruikt voor een kunstinstallatie dat 23 september tijdens de opening van het ILFU te zien zal zijn.

Paginanavigatie