Nieuws over Bibliotheek Tuinwijk

Resultaat 71 - 80 (van 177)

 • Marion Pauw wint Gouden Strop tijdens Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude Bekijk details

  9 juni 2022

  In Bibliotheek Neude zijn donderdag 9 juni tijdens de Avond van het Spannende Boek de Nederlandse Thrillerprijzen 2022 bekendgemaakt. Marion Pauw won met ‘Vogeleiland’ de NBD Biblion Gouden Strop 2022, dé prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Anya Niewierra kreeg de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor thrillers, voor ‘De Camino’. Bas Haan won met zijn thrillerdebuut ‘Lenoir’ de NBD Biblion Schaduwprijs. En de Zilveren Strop, een vakjuryprijs voor...

 • 10.000 boeken gezocht voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland Bekijk details

  9 juni 2022

  Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) zoekt 10.000 boeken voor het grootste boekenkunstwerk van Nederland. De boeken worden gebruikt voor een kunstinstallatie dat 23 september tijdens de opening van het ILFU te zien zal zijn.

 • Bieb op de Werkvloer: Iedere McDonald’s-medewerker (digi)vaardig Bekijk details

  8 juni 2022

  We leven in een samenleving die steeds digitaler wordt. Dat is voor heel veel mensen lastig. Ook voor veel jongeren. Om deze jongeren beter te bereiken starten McDonald’s Utrecht en de Bibliotheek Utrecht, McDonald’s Amersfoort en de Bibliotheek Eemland, en het Bibliotheek Service Centrum Utrecht (BiSC) een aantal samenwerkingspilots. Deze zijn gericht op de versterking van (digitale) basisvaardigheden van medewerkers van McDonald’s. En van de klanten.

 • Goed nieuws voor de bibliotheek in het coalitieakkoord Bekijk details

  3 juni 2022

  We hebben goed nieuws. Woensdag werd het nieuwe Utrechtse coalitieakkoord 2022-2026 gepresenteerd. Het akkoord onderschrijft het grote maatschappelijke en educatieve belang van de Bibliotheek Utrecht. We zijn een essentiële basisvoorziening.

 • 1000 Utrecht-boeken voor de bieb Bekijk details

  2 juni 2022

  Utrecht bestaat vandaag 900 jaar! En dat vieren we! Bijvoorbeeld met de lancering van het prentenboek ‘de Spoken van het Stadhuis’.

 • Oproep – Je favoriete leesplek in de krant Bekijk details

  2 juni 2022

  Hou jij van lezen? Doe dan mee met de fotoreeks over kinderen en hun favoriete leesplek thuis. Samen met de Utrechtse krant DUIC maakt de bieb deze fotoserie.

 • Educatie-aanbod voor nieuw schooljaar Bekijk details

  25 mei 2022

  De Bibliotheek Utrecht wil, als één van de initiatiefnemers van het Leesoffensief Utrecht, dat alle Utrechtse kinderen het onderwijs (digitaal) geletterd verlaten. Goed kunnen lezen legt hiervoor de basis en is dus ontzettend belangrijk. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten spelen hier een grote rol in. Wij ondersteunen hen dan ook graag met inspirerende activiteiten en boekencollecties. Voor leerlingen én ouders. En voor degenen die zich verder willen professionaliseren in het geven...

 • Winnaars Kinderjury 2022 bekend Bekijk details

  22 mei 2022

  Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

 • Naar aanleiding van berichten in de media Bekijk details

  20 mei 2022

  In de media zijn gisteren en vandaag berichten verschenen over de financiën van de Bibliotheek Utrecht. Door verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen voor onderhoud en energie, is er een aanzienlijk structureel financieel tekort. Daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk bezuinigen we waar mogelijk. Maar zonder extra subsidie lukt het niet om het financiële tekort te dichten en zullen we meerdere bibliotheken in de wijken moeten sluiten. We hopen dat het zo ver niet hoeft te komen en...

 • Wanneer – Oekraïens gedicht Bekijk details

  10 mei 2022

  Op World Poetry Day, 21 maart 2022, gaf het Utrechts Stadsdichtersgilde de Oekraïense dichter Haska Shyyan de opdracht tot het schrijven van een nieuw gedicht. Dit om in deze roerige tijden de literaire band te benadrukken tussen Utrecht en UNESCO City of Literature zusterstad Lviv. Haska Shyyan is afkomstig uit Lviv, ze woont en werkt sinds een paar maanden in Brussel. Haar gedicht 'Wanneer' is er in een Nederlandse vertaling van Rien Hamers en in het Engels, vertaald door Fred Penninga van het...

Paginanavigatie