Nieuws over Bibliotheek Tuinwijk

Resultaat 71 - 80 (van 165)

 • Uniek Mediacollege met Diederik Jekel Bekijk details

  21 april 2022

  Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd (23 april, 2017). Beeld & Geluid herdenkt de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen. Dit unieke Mediacollege is op dinsdag 13 september in Bibliotheek Neude.

 • Publieksjaarverslag Bibliotheek Utrecht 2021 Bekijk details

  20 april 2022

  Bibliotheek Utrecht is een platform voor vele partners in programma, activiteiten en collectie. We hadden tal van activiteiten voor jong en oud, openden Informatiepunten - voor vragen over taal, digitaal, de overheid, werk, geld, gezondheid en wonen -, maakten een start met het programma 'Door en Voor Utrechters', - met initiatieven uit de stad - en brachten boeken nog dichter bij de jeugd met de Bibliotheek op school.

 • Duizenden gratis e-books en luisterboeken Bekijk details

  14 april 2022

  Om Oekraïners te voorzien van een scala aan gratis lees-, luister-, leer- en entertainmentmogelijkheden, heeft de multimedia-contentleverancier Odilo (samenwerkingspartner van de online Bibliotheek) een gratis app gelanceerd. De app is beschikbaar in heel Europa en biedt onder meer 3000 e-books en luisterboeken, in allerlei genres, waarvan 1700 Oekraïense titels en 500 Engelstalige. Er zit materiaal bij voor zowel kinderen als volwassenen.

 • Maryam Aharam Voorleeskampioen 2022 en Sophie Vos winnaar Read2Me! 2022 Bekijk details

  25 maart 2022

  Vrijdag 25 maart vonden in Theater Bibliotheek Neude twee Voorleeswedstrijden plaats. ’s Morgens won Maryam Aharam de Utrechtse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groepen 7 en 8. En ’s middags was Sophie de jurywinnaar bij de finale van Read2Me! voor brugklassers. Nyama Gassama werd uitgeroepen tot publiekswinnaar.

 • Boekdonatie Longkanker Nederland Bekijk details

  24 maart 2022

  Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland maakte samen met artsen en patiënten een boek waarin de belangrijkste vragen en antwoorden over longkanker staan. Dit boek is nu ook te leen in bibliotheken in Nederland. Op woensdag 23 maart reikte Lidia Barberio, directeur van Longkanker Nederland, het eerste exemplaar van het boek uit aan collectioneur Jan ten Ham van de Bibliotheek Neude.

 • Vier de Vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd Bekijk details

  23 maart 2022

  Op 5 mei vieren we de vrijheid. Door samen een maaltijd te delen en bij elkaar aan tafel te schuiven staan we op deze dag stil bij onze vrijheid. Zet die soeppan maar op het fornuis! Ook dit jaar is er weer een Vrijheidssoep.

 • Nieuw: Leesoffensief Utrecht Bekijk details

  7 maart 2022

  In Utrecht zetten 39 organisaties en stichtingen die zich bezighouden met lezen en taal, bedrijven en scholen hun schouders onder het Leesoffensief Utrecht. Ze slaan de handen ineen om alle Utrechters taal- en digitaalvaardig te maken. Zodat Utrecht een stad van gelijke kansen blijft. Het leesoffensief is een initiatief van Bibliotheek Utrecht en Taal Doet Meer.

 • Het Digicafé Bekijk details

  25 februari 2022

  Nieuwsgierig naar de online wereld? Kom naar het Digicafé.

 • Einde meeste coronamaatregelen Bekijk details

  25 februari 2022

  Goed nieuws! Vanaf vrijdag 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen komen te vervallen. In de bibliotheek zijn 1,5 meter afstand en een mondkapje bij een bezoek niet meer nodig. Daarnaast vervalt het coronatoegangsbewijs voor onze activiteiten.

 • Howaida, van het landelijk Leesteam Kinderjury ambassadeur campagne 'Wie dit leest ... kan ook een boek lezen' Bekijk details

  15 februari 2022

  Op 9 februari zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan. De Utrechtse Howaida is lid van het landelijk Leesteam. Zij verrichtte op haar school OBS de Panda de feestelijke opening. Ze werd meteen ook ambassadeur van de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ en kreeg een speciaal pasje van directeur Deirdre Carasso.

Paginanavigatie