Nieuws over Bibliotheek Tuinwijk

Resultaat 81 - 90 (van 182)

 • Oproep – Je favoriete leesplek in de krant Bekijk details

  2 juni 2022

  Hou jij van lezen? Doe dan mee met de fotoreeks over kinderen en hun favoriete leesplek thuis. Samen met de Utrechtse krant DUIC maakt de bieb deze fotoserie.

 • Educatie-aanbod voor nieuw schooljaar Bekijk details

  25 mei 2022

  De Bibliotheek Utrecht wil, als één van de initiatiefnemers van het Leesoffensief Utrecht, dat alle Utrechtse kinderen het onderwijs (digitaal) geletterd verlaten. Goed kunnen lezen legt hiervoor de basis en is dus ontzettend belangrijk. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten spelen hier een grote rol in. Wij ondersteunen hen dan ook graag met inspirerende activiteiten en boekencollecties. Voor leerlingen én ouders. En voor degenen die zich verder willen professionaliseren in het geven...

 • Winnaars Kinderjury 2022 bekend Bekijk details

  22 mei 2022

  Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

 • Naar aanleiding van berichten in de media Bekijk details

  20 mei 2022

  In de media zijn gisteren en vandaag berichten verschenen over de financiën van de Bibliotheek Utrecht. Door verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen voor onderhoud en energie, is er een aanzienlijk structureel financieel tekort. Daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk bezuinigen we waar mogelijk. Maar zonder extra subsidie lukt het niet om het financiële tekort te dichten en zullen we meerdere bibliotheken in de wijken moeten sluiten. We hopen dat het zo ver niet hoeft te komen en...

 • Wanneer – Oekraïens gedicht Bekijk details

  10 mei 2022

  Op World Poetry Day, 21 maart 2022, gaf het Utrechts Stadsdichtersgilde de Oekraïense dichter Haska Shyyan de opdracht tot het schrijven van een nieuw gedicht. Dit om in deze roerige tijden de literaire band te benadrukken tussen Utrecht en UNESCO City of Literature zusterstad Lviv. Haska Shyyan is afkomstig uit Lviv, ze woont en werkt sinds een paar maanden in Brussel. Haar gedicht 'Wanneer' is er in een Nederlandse vertaling van Rien Hamers en in het Engels, vertaald door Fred Penninga van het...

 • Nieuw: Abonnement Welkom Bekijk details

  2 mei 2022

  De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen. Ook voor Utrechters die in een asielprocedure zitten. En voor Oekraïners die op de vlucht zijn. Voor hen is er nu het abonnement Welkom. Een nieuw gratis abonnement om kennis te maken met Bibliotheek Utrecht.

 • Lezen doe je overal! Bekijk details

  2 mei 2022

  Howaida en Laya in groep 6 van obs de Panda zijn ambassadeur van de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’. Lezen vinden ze allebei heel leuk om te doen. En ook heel belangrijk.

 • Uniek Mediacollege met Diederik Jekel Bekijk details

  21 april 2022

  Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd (23 april, 2017). Beeld & Geluid herdenkt de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen. Dit unieke Mediacollege is op dinsdag 13 september in Bibliotheek Neude.

 • Publieksjaarverslag Bibliotheek Utrecht 2021 Bekijk details

  20 april 2022

  Bibliotheek Utrecht is een platform voor vele partners in programma, activiteiten en collectie. We hadden tal van activiteiten voor jong en oud, openden Informatiepunten - voor vragen over taal, digitaal, de overheid, werk, geld, gezondheid en wonen -, maakten een start met het programma 'Door en Voor Utrechters', - met initiatieven uit de stad - en brachten boeken nog dichter bij de jeugd met de Bibliotheek op school.

 • Duizenden gratis e-books en luisterboeken Bekijk details

  14 april 2022

  Om Oekraïners te voorzien van een scala aan gratis lees-, luister-, leer- en entertainmentmogelijkheden, heeft de multimedia-contentleverancier Odilo (samenwerkingspartner van de online Bibliotheek) een gratis app gelanceerd. De app is beschikbaar in heel Europa en biedt onder meer 3000 e-books en luisterboeken, in allerlei genres, waarvan 1700 Oekraïense titels en 500 Engelstalige. Er zit materiaal bij voor zowel kinderen als volwassenen.

Paginanavigatie