Nieuws over onze vestigingen

Resultaat 171 - 180 (van 186)

  • Naar aanleiding van vragen in de media Bekijk details

    1 mei 2020

    Nadat we vorige week de informatie over het laatste kunstwerk van Maarten Baas publiceerden kregen we vragen uit de media over financiering van de kunst in de Bibliotheek Neude. En waren er gemengde reacties op het kunstwerk.

  • Opening Neude afgelast Bekijk details

    12 maart 2020

    Zoals je wellicht via de media hebt vernomen, dienen vanaf heden evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland te worden afgelast. Tot ons groot verdriet betekent dit dat de feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek Neude op vrijdag 13 maart niet doorgaat. Alle vestigingen blijven tot 1 juni gesloten. Inleveren, lenen en je reservering ophalen is daardoor niet mogelijk.

  • Informatie m.b.t. corona-virus en activiteiten in de bibliotheek Bekijk details

    12 maart 2020

    Vanzelfsprekend heeft de Bibliotheek Utrecht overleg gehad over de situatie die is ontstaan door de uitbraak van het corona-virus. Wij hebben contact met de afdeling Veiligheid van de Gemeente Utrecht. Zij hebben aangegeven dat er op dit moment geen reden is om de festiviteiten rond de opening af te blazen. We blijven in nauw contact met de gemeente en volgen de richtlijnen van RIVM en de Overheid.

  • Theaterschool Utrecht op zoek naar ouderen en spelers voor bijzonder theaterproject over WOII Bekijk details

    2 maart 2020

    In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam maakt theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

  • Verhuizing in de media Bekijk details

    20 februari 2020

    Na de Grote Utrechtse boekverhuizing door de kinderen op zondag 16 februari, was het vanaf maandag de 17e de beurt aan de echte verhuizers. Zij verplaatsen in totaal zo'n 3.168 meter aan boeken en andere materialen, dat zijn zo'n 6.336 verhuisdozen. Elke 20 minuten rijdt er een verhuiswagen op en neer. Met 11-15 mensen werken ze ruim 250 uur om alles in te pakken, naar de Neude te rijden, weer uit te pakken en op z'n plek te zetten. Op woensdag 19 februari kwamen de Utrechtse media een kijkje nemen....

  • Honderden kinderen helpen Bibliotheek Utrecht bij boekverhuizing Bekijk details

    16 februari 2020

    Zo’n 300 kinderen hielpen 16 februari tijdens de Culturele Zondag Bieb > Bieb De grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van de kinderboekencollectie van de Centrale Bibliotheek. Via de Oudegracht en de Vinkenburgstraat gaven zij in totaal 450 boeken aan elkaar door met als eindpunt de Bibliotheek Neude, die 13 maart haar deuren opent.

  • Verkoop cd's stopt vrijdag 7 februari om 18.00 uur! Bekijk details

    6 februari 2020

    Wegens de zeer succesvolle verkoop, stopt de cd-verkoop in de Centrale Bibliotheek a.s. vrijdag 6 februari om 18.00 uur! Afgelopen zondag 2 februari startte de cd-verkoop die aanvankelijk tot en met vrijdag 14 februari zou duren. Door onder andere het dalend aantal leningen werd besloten de cd-collectie niet naar de Neude mee te verhuizen, maar voor 1,- euro per stuk te verkopen. De unieke cd's zijn naar Muziekweb gestuurd, daar worden ze opgenomen in hun collectie van ca. 600.000 cd's. Bibliotheekleden...

  • Prinses Laurentien opent Bibliotheek Neude in maart Bekijk details

    6 februari 2020

    Op vrijdag 13 maart is het zover. H.K.H. Prinses Laurentien opent officieel Bibliotheek Neude. Een plek waar publiek kennis kan komen maken met literatuur, cultuur en maatschappij.

  • Utrechtse kinderen helpen bibliotheek met grote boekverhuizing Bekijk details

    20 januari 2020

    Utrechtse basisschoolkinderen helpen de Bibliotheek Utrecht 16 februari tijdens de grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van kinderboeken naar de nieuwe vestiging. De boeken worden door hen op feestelijke wijze overgebracht van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht naar de nieuwe locatie aan de Neude.

  • Reactie kunstcommissie Neude Bekijk details

    10 januari 2020

    Vijf kunstenaars krijgen vanaf 13 maart de kans permanent te exposeren in onze nieuwe vestiging aan de Neude. Dat daarbij gekozen is voor 5 witte mannen maakte het nodige los. De kritiek dat er met deze keuze voorbij is gegaan aan het streven naar diversiteit en pluriformiteit van cultuuruitingen kunnen we ons goed voorstellen. Daarom lichten we onze keuze graag toe.

Paginanavigatie