Nieuws over Bibliotheek Neude

Resultaat 171 - 180 (van 180)

  • Verhuizing in de media Bekijk details

    20 februari 2020

    Na de Grote Utrechtse boekverhuizing door de kinderen op zondag 16 februari, was het vanaf maandag de 17e de beurt aan de echte verhuizers. Zij verplaatsen in totaal zo'n 3.168 meter aan boeken en andere materialen, dat zijn zo'n 6.336 verhuisdozen. Elke 20 minuten rijdt er een verhuiswagen op en neer. Met 11-15 mensen werken ze ruim 250 uur om alles in te pakken, naar de Neude te rijden, weer uit te pakken en op z'n plek te zetten. Op woensdag 19 februari kwamen de Utrechtse media een kijkje nemen....

  • Honderden kinderen helpen Bibliotheek Utrecht bij boekverhuizing Bekijk details

    16 februari 2020

    Zo’n 300 kinderen hielpen 16 februari tijdens de Culturele Zondag Bieb > Bieb De grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van de kinderboekencollectie van de Centrale Bibliotheek. Via de Oudegracht en de Vinkenburgstraat gaven zij in totaal 450 boeken aan elkaar door met als eindpunt de Bibliotheek Neude, die 13 maart haar deuren opent.

  • Utrechtse kinderen helpen bibliotheek met grote boekverhuizing Bekijk details

    20 januari 2020

    Utrechtse basisschoolkinderen helpen de Bibliotheek Utrecht 16 februari tijdens de grote Utrechtse boekverhuizing met het verhuizen van kinderboeken naar de nieuwe vestiging. De boeken worden door hen op feestelijke wijze overgebracht van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht naar de nieuwe locatie aan de Neude.

  • Reactie kunstcommissie Neude Bekijk details

    10 januari 2020

    Vijf kunstenaars krijgen vanaf 13 maart de kans permanent te exposeren in onze nieuwe vestiging aan de Neude. Dat daarbij gekozen is voor 5 witte mannen maakte het nodige los. De kritiek dat er met deze keuze voorbij is gegaan aan het streven naar diversiteit en pluriformiteit van cultuuruitingen kunnen we ons goed voorstellen. Daarom lichten we onze keuze graag toe.

  • Hedendaagse kunst in Bibliotheek Neude Bekijk details

    8 januari 2020

    Bibliotheek Neude is ook een plek voor kunst. Met tijdelijke tentoonstellingen én met vijf permanente kunstwerken. Het gaat om werken van Utrechtse kunstenaars, zowel (inter)nationaal als aanstormend talent: Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans, Jop Vissers Vorstenbosch en Maarten Baas. Bij de opening in 2020 zijn de eerste vier kunstwerken direct geplaatst. Nu hangt ook het laatste werk, van Maarten Baas, op zijn plek. Daarmee hebben vijf Utrechtse kunstenaars een permanent podium voor hun...

  • Bibliotheek stopt met het uitlenen van cd’s Bekijk details

    11 december 2019

    Per januari 2020 stopt de bibliotheek met het uitlenen van cd’s. De cd-collectie gaat niet mee naar de Bibliotheek Neude. De collecties bladmuziek en muziekdvd’s gaan wel mee naar de Neude. Muziek lenen blijft mogelijk via Muziekweb.

  • Drie vragen aan een digitale buddy en haar leerlingen Bekijk details

    2 oktober 2019

    Ashemi Siriwardana (17), Willy (79) en Urmila (67) Underberg

  • Read2Me! Zoë Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2019 Bekijk details

    22 maart 2019

    Zoë Atsma van het St. Gregoriuscollege is Utrechts Voorleeskampioen 2019. Bij de finale van Read2Me! in theater Zimihc versloeg zij 8 andere voorlezende brugklassers. Op donderdag 11 april vertegenwoordigt Zoë de stad Utrecht in de Provinciale Finale.

  • Madelief van Schaick Utrechts Voorleeskampioen Bekijk details

    22 maart 2019

    Ze dook meteen het verhaal in

  • Geen nieuwe cd’s meer vanaf januari 2019 Bekijk details

    23 november 2018

    geen nieuwe cd's meer vanaf januari 2019

Paginanavigatie